SNØ OG STORM: Fra lørdag ettermiddag meldes det om sørlig full storm på 25 meter i sekundet utsatte steder. (Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix)
SNØ OG STORM: Fra lørdag ettermiddag meldes det om sørlig full storm på 25 meter i sekundet utsatte steder. (Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix)

Uvær gir vanskelige kjøreforhold langs kysten torsdag

Torsdag kan det blåse opp til full storm på kysten av Trøndelag. Det er også ventet vanskelig kjøreforhold langs kysten.

– Uværet vil slå til i løpet av natten, men er kraftigst i løpet av dagen i morgen. Det blir kraftigst langs kyst og opp til sørlige deler av Helgeland, sier vakthavende meteorolog Stig Arild Fagerli i Storm til tv2.no.

Det skal også blåse godt gjennom hele dagen, men kun i de ytre delene av Trøndelag. Litt lenger inn fra kysten vil det ikke blåse like mye eller komme så mye nedbør.

– Det kommer noe nedbør på kysten, og mye vil komme som snø. På grunn av vinden vil det nok føyke en del, og vi kan ikke se bort fra at det vil blåse full storm i en kort periode, sier Fagerli.

Skyer til mot helgen

Meteorologen mener det kan bli vanskelig kjøreforhold hele veien fra Mørekysten til sør på Helgelandskysten på torsdag.

– Det er ikke mengden som blir problemet, men at vinden gjør at det føyker.

Temperaturen vil ikke ligge langt under null grader.

LES OGSÅ: Advarer mot snøskredfare i romjula

Østlandet vil få høytrykk og ganske fint vær torsdag, men fremover vil det bli kaldt om nettene.

– Det skyer til i løpet av fredagen, og det vil bli mildere. Slik blir det resten av året, med lite vind.

Lavtrykket som kommer til kysten av Trøndelag vil bevege seg nordover, og blir hengende litt igjen over Nordland før det trekker mot Sverige. Det blir også mildere i helgen i Nord-Norge.

LES OGSÅ: Jupiter og månen møtes

Mildere i nord mot slutten av året

På nyttårsaften er det ventet en mildere luftstrøm, men det er fortsatt spenning knyttet til om alle vil se rakettene på kvelden.

– Det kommer et svakt lavtrykk over Østlandet, men foreløpig ser det ut til at det går over før kvelden. Men det kan komme senere, og da blir det gråvær på kvelden, sier Fagerli.

På Vestlandet ser det verre ut, og der kan det bli regn på nyttårsaften. Ifølge meteorologen blir det ikke et voldsomt uvær, men nok til at du kanskje ikke ser alle rakettene.

LES OGSÅ: Nord-Norge får best nyttårsvær

De som bord i Nord-Norge har derimot bedre sjanse for å få sett fyrverkeri.

– Det kan skifte fort i Nordland, og på kysten kan de få noe skyer og nedbør, men det ser ganske greit ut. Indre deler av Finmark kan få noen skyer, men alt i alt ligger det an til å bli godt vær i nord på årets siste dag, sier Fagerli.