FAMILIETID: I julen fikk Erna Solberg tid til å ta med seg familien på skøytebanen.
FAMILIETID: I julen fikk Erna Solberg tid til å ta med seg familien på skøytebanen.

Det tok 35 år før Erna Solberg turte dette igjen

Her nyter hun familiekos på skøytebanen.

Partileder Erna Solberg (51) er en travel dame, og som statsministerkandidat blir det liten tid for familien på fire til å kose seg sammen.

Men i julen ryddet hun plass til å ta med seg mannen Sindre og barna Ingrid og Erik på skøytebanen.

Les også: Stoltenberg: – Det blir en trist og vond jul

Skøyteskrekk

Som ung var hun glad i å stå på skøyter, men da hun opplevde å slå seg kraftig som 10-åring tok det mange år før hun våget seg ut på isen igjen.

– Jeg falt på skøyter da jeg var ti år, og slo halebeinet mitt kraftig. Så da gikk ikke jeg på skøyter, før barna mine begynte å gå. Så jeg hadde ikke på meg skøyter fra jeg var ti til 45 år, meddeler Erna overfor God morgen Norge.

I heimen er det mannen Sindre som har hatt hovedansvaret, slik at Erna kan dyrke sitt tidkrevende yrke.

Det er noe hun setter stor pris på.

– Det har vært veldig hjelp for meg at Sindre har tatt av seg den daglige driften av familien, og at jeg kan bidra når jeg kan, forteller Erna.

Les også: Benedicte (26) om ortoreksi: – Julen er den verste tiden

Falt for humoren

Sindre og Erna har vært gift i 16 år, og forholdet står fjellstøtt. På spørsmål om hva som gjorde at Sindre falt for Høyre-politikeren, svarer han følgende:

– Jeg falt for humoren, og at hun er så snill. Hun har stor omtanke for både meg og mange andre, sier Sindre åpenhjertig.

– Hva med deg Erna?

– Man faller jo alltid for humoren til andre mennesker. Jeg tror det kan være vanskelig å være sammen med noen du ikke føler er på bølgelengde med humoren. Også hadde han en selvsikkerhet og glede over livet som jeg likte veldig godt, bedyrer politikeren.

Les også: Monica og Roger ga hverandre sitt ja direkte på God morgen Norge