Tungt for Bjørgen å ikke få delta i Tour de Ski

Marit Bjørgen vet ikke når hun kan begynne å konkurrere igjen i langrennssporet. Hun venter flere svar på hjerterytmeforstyrrelsene.

– Det tyngste å svelge er at jeg har følt meg i veldig god form og gjort alt riktig med tanke på Tour de Ski. Jeg hadde gjort alt riktig for å være på hogget der, og så blir jeg anbefalt å ikke gå der, sa Bjørgen da hun møtte pressen 2. juledag.

Det var lørdag langrennsdronningen merket at alt ikke var som det skulle under trening. Hun hadde veldig høy puls og følte at hun fikk lite luft i motbakkene.

– Jeg følte ikke at jeg hadde noen ubehagelig opplevelse. Men jeg ringte legen og forklarte situasjonen. Jeg var på vei til Trøndelag for å feire jul, men fikk beskjed om å ta en EKG, sa Bjørgen som ble lagt inn til overvåking på St. Olavs hospital i Trondheim. Der ble hun undersøkt grundig.

– Jeg var gjennom mange sjekker, blant annet ultralyd, EKG og sykkeltest hvor de sjekket hjertebelastningen. De fant ingenting og hjertet så veldig fint ut. Ingenting er foreløpig kommet fram, og jeg fikk reise hjem med en EKG-maskin. Jeg håper å få høre mer om den i morgen (torsdag), sa Bjørgen.

– Jeg har ikke kjent noe i etterkant. Jeg har trent. Dette er en opplevelse jeg aldri har hatt tidligere. For meg var det ingen skremmende opplevelse, sa Bjørgen. (©NTB)