carlsen (Foto: Scanpix)
carlsen (Foto: Scanpix)

Dobbel topp for Magnus Carlsen

Mens diskusjonen går om sjakk er idrett, er ikke VG-sporten eller Dagbladets lesere i tvil. Magnus Carlsen vinner avisenes årlige kåring.

Den sportsinteresserte 22-åringen har oppnådd tidenes høyeste ranking i sjakk, og VG plasserer ham øverst på listen over Norges 100 største idrettsstjerner, foran kvinnelandslaget i håndball, Tora Berger, Eirik Verås Larsen, Marit Bjørgen og Suzann Pettersen.

Det er annen gang Carlsen topper VGs liste, som offentliggjøres julaften hvert år. Han gjorde det også i 2009, før henholdsvis Thor Hushovd og Alexander Dale Oen ble rangert på topp de to siste årene.

Carlsen vant også Folkets idrettspris i regi av Dagbladet. Den prisen offentliggjøres også julaften hvert år, og Carlsen var en suveren vinner. Han fikk om lag en tredel av de 20.000 stemmene, flere enn de tre neste på listen til sammen.

– Det er kjempegøy. Jeg regner med at det hjelper at jeg har prestert godt nå i tiden før jul, sier Carlsen til Dagbladet.

Også den prisen vant han også i 2009, da han for første gang toppet verdensrankingen. De eneste andre som har vunnet Folkets idrettspris to ganger er Johann Olav Koss, Drillos, Petter Solberg, håndballjentene og Thor Hushovd. (©NTB)