Real Madrid feirer jul i krise

Med hele 16 poeng bak serieleder Barcelona og mye internt bråk, er giganten Real Madrid i full krise når julen ringes inn.

Der den spanske hovedstadsklubben for sju måneder siden vippet erkerival Barcelona av serietronen for første gang på tre sesonger, har mye forandret seg siden den gang.

Etter lørdagens 2-3-tap for Málaga på bortebane er Real Madrid og trener José Mourinho under betydelig press. Det ble ikke bedre for Mourinho at han overraskende vraket klubbkaptein og førstekeeper Iker Casillas til oppgjøret. For første gang på ti år var ikke den spanske landslagsspilleren i Reals startoppstilling. Slikt innbyr til bråk både innad og utenfor klubben.

Mourinhos lag er hektet av gullkampen, ble kun nummer to i mesterligaens gruppespill (møter Manchester United i åttedelsfinalen) og ligger under 1-2 etter første kamp mot Celta i femte runde av den spanske cupen. Samtidig har Barcelona fått en rekordgod seriestart og virker utilnærmelige.

Motgangen tar ikke knekken på Mourinho. Portugiseren avviste lørdag at han vurderer å trekke seg. Han er heller ikke redd for at han er arbeidsløs når seriespillet starter igjen på nyåret.

– Jeg er ikke bekymret for jobben min, og jeg har ingen tanker om å gi meg. Vi ber nødt til å erkjenne at vi ikke spiller bra denne sesongen. Vi er så langt bak i serien at vi ikke kan komme tilbake, sa Mourinho. (©NTB)