Messi stoppet på 91 mål

Lionel Messi scoret sitt 91. og siste mål i kalenderåret 2012 da Barcelona vant 3-1 borte mot Valladolid i spansk 1. divisjon lørdag.

Dermed slo argentineren den gamle verdensrekorden til Gerd Müller i antall mål for klubb og landslag med totalt seks fulltreffere. En prestasjon som skal bli vanskelig å slå, kanskje selv også for Messi. Året 2012 har vært en eviglang målfest for 25-åringen.

For Messi startet det hele med to mål da Barcelona slo Betis 4-2 i midten av januar. Siden har det bare gått slag i slag. Lørdag ble kalenderåret avsluttet med et vidundermål etter én time spilt i Valladolid.

Playmaker Xavi, som scoret kampens første mål rett før pause, ga ballen videre til Messi, som drillet seg elegant forbi en forsvarer og satte ballen i netthjørnet til 2-0.

Valladolid reduserte ved Javi Guerra i det 89. minutt, mens Tello la på til 3-1 på overtid. Barcelona vant fullt fortjent i Tito Vilanovas sykefravær. Katalanerne har vunnet 16 av 17 seriekamper og er fortsatt ubeseiret i La Liga. Klubben leder serien klart med ni poeng på serietoer Atlético Madrid.

Messi er ubestridt toppscorer i Spania med 26 mål denne sesongen. (©NTB)