Karrierebeste av Wessel i kulekjøring

Hedvig Wessel (17) slo til med 8.-plass og karrierebeste i parallell kulekjøring under lørdagens verdenscuprenn i østerrikske Kreischberg.

Det er gått mange år siden en norsk jente har kjørt inn til en så sterk prestasjon i kulekjøring. Heming-utøveren nærmer seg verdenseliten for fullt.

– Dette er kjempebra. Jeg har egentlig ventet på dette. Hun har kvalifisert seg for finale i verdenscupen for annet renn på rad, og tatt store steg foran denne sesongen. Dette lover bra for VM på Voss i mars. Hedvig er tøff mann mot mann, men med enda mer erfaring kan pilene peke enda mer oppover, sa sportssjef Morten Skarpaas etter rennet.

Det er Kari Traa som har den forrige topp 10-plasseringen i kulekjøring blant norske kvinnelige kulekjørere. Den lovende 17-åringen overbeviste stort i Østerrike lørdag, og var heller ikke langt unna en plass i semifinalen.

– Herregud, dette er bare kjempemoro. Jeg vet også at jeg kan enda bedre enn jeg viste i dag. Med enda mer stabilitet i kjøringen kan jeg klatre enda høyere opp på resultatlistene, og det er veldig inspirerende og kult. Det gjelder å terpe på kjøringen om og om igjen, sa Wessel.

Hun røk hårfint ut i kampen om semifinalen, men tar 8.-plassen som en liten seier. Landslagssjef David Kantermo er imponert. – Hun får til teknikken og inngangene. Denne uken har hun ikke fått til back flipp skikkelig, men når også denne sitter så vil hun klatre enda høyere opp på resultatlistene, sier han. (©NTB)