Benitez ser mot Wembley

Rafael Benitez tror på triumf i ligacupen etter at Chelsea tok seg videre til semifinale onsdag.

Chelsea lå under 0-1 ved pause borte mot Leeds, men londonklubben vant til slutt komfortabelt 5-1 etter en solid annen omgang. I semifinalen venter Swansea.

– Enhver semifinale i en stor turnering kommer til å bli vanskelig. Vi vet vi møter et lag som ønsker å spille langs bakken og holde på ballen. De gjør det bra for tiden, så det blir en interessant kamp. Begge lag er motiverte for å gå videre, sa Benitez.

Semifinalen spilles over to kamper i januar. I den andre semifinalen møter overraskelseslaget Bradford og Aston Villa. Bradford slo sensasjonelt ut Arsenal på straffer i forrige uke, mens Aston Villa slo Norwich.

Mens mange lag ofte har nedprioritert ligacupen, er turneringen viktig for Benitez. Chelsea-fansen har vært kritisk etter at spanjolen overtok som manager etter Roberto Di Matteo i høst. I klubb-VM gikk også laget på et overraskende finaletap mot Corinthians.

– Å vinne trofeer er viktig for alle managere. Vi er en kamp nærmere finalen på Wembley, så vi skal konsentrere oss om det oppgjøret når det kommer. Vi tar alle turneringer vi deltar i på alvor, og vi er et steg nærmere finalen. (©NTB)