Kristoffs lag går rettens vei

Katjusja-laget til OL-bronsevinner Alexander Kristoff (25) godtar ikke begrunnelsen for verdenstourvrakingen. Den russiske sykkelgiganten går nå rettens vei.

Svært overraskende var det at Katjusja ikke fikk innvilget lisens til verdenstouren forrige uke. Også etter å ha mottatt Det internasjonale sykkelforbundets (UCI) forklaring, måpte man i Russland.

– Etter å ha mottatt dokumentet, bekrefter Katjusja-laget intensjonen om å forsvare rettighetene på ethvert tenkelig vis for å få verdenstourlisens. Det inkluderer også en allerede innlevert anke til Idrettens voldgiftsrett (CAS), heter det i en uttalelse fra laget.

En uavhengig kommisjon, som vurderte lagene på bakgrunn av sportslige, etiske, administrative og økonomiske aspekter, skal ha avvist søknaden. Alt tyder på at det var etiske innvendinger mot laget.

Katjusja avsluttet 2012-sesongen som verdens nest beste lag. Stjernerytter Joaquin Rodriguez sto igjen som vinner av verdenstouren sammenlagt.

Uten lisens til verdenstouren, blir Katjusja avhengig av såkalte «wild cards» for å få delta i de største sykkelrittene, inkludert Tour de France og Giro d'Italia. (©NTB)