Idoler (Foto: TV 2)
Idoler (Foto: TV 2)

Husker du disse «Idol»-øyeblikkene?

Idol-auditions kan være minneverdige av mange grunner...

Det er ti år siden TV 2 viste første «Idol»-sesong på skjermen. Siden den gang har norske TV-seere vært vitne til en mengde minnerike og gledelige øyeblikk - og nå kan du bestemme hvilke tre høydepunkter som skal bli vist på TV i nyårets første «Idol»-program!

Oppdatert 4. januar 2013: Avstemmingen er nå avsluttet. Hva folket mener er de mest minnerike øyeblikkene får du se på TV 2 fredag 11. januar klokken 20.00.

1. Ulf-Ivan drar en Osama

I den aller første «Idol»-sesongen fikk vi møte Ulf-Ivan, som hadde et noe utradisjonelt sangvalg. Se klippet her:

687403

2. Folkemusikkforkjemperen Camilla

Da «Idol» tok turen til Oslo i første sesong ble det til slutt en ivrig diskusjon mellom dommere og deltaker Camilla, som slo et slag for folkemusikken. Problemet var bare at det ikke falt i smak hos de mer kommersielt rettede «Idol»-dommerne.

– Men folkemusikk er jo det samme som popmusikk! utbrøt en noe frustrert deltaker.

Se klippet her:

687401

3. Tivoliboy

– Jeg er sikker på at jeg kommer til å slå gjennom, sa «Tivoliboy», også kalt Bjørn, da han var på audition i Trondheim i talentprogrammets andre sesong .

Hvordan det til slutt gikk kan du se her:

687405

4. Anastasia-Jenny

I tredje «Idol»-sesong fikk TV-seerne et blidt gjensyn med Jenny, som synes det var stas å bli gjenkjent fra den forrige sesongen. Denne gangen var det Anastastias «Left outside alone» som stod på den musikalske menyen.

Se Jennys audition her:

687402

5. Mali (Mariah Carey/isprinsesse/Anna Nicole Smith)

Som mange andre «Idol»-håpefulle hadde også sesong 4s Mali en drøm om å nå langt som sanger. Med et auditionantrekk som ifølge hennes medhjelper var en blanding av Mariah Carey, isprinsesse og Anna Nicole Smith, troppet hun opp i Trondheim for å sjarmere dommerne med en Mariah Carey-låt.

Hvordan det gikk ser du her:

687404

6. Oljeingeniør Øyvind

Som ingeniør i oljebransjen var kanskje ikke Øyvind et naturlig innslag i «Idol». Men i programmets femte sesong fikk han vist at også smartinger med skjorte og slips kan imponere musikalsk.

– Det er et meget originalt, fint og deilig innslag som gledet hele juryen, mente Jan Fredrik Karlsen om opptredenen.

Se Øyvind opptre her:

687406

7. Elvis

En noe nervøs Elvis møtte opp til audition i Trondheim i forrige sesong av «Idol», som var den sjette i rekken.

– Jeg har min egen stil. Det har jo sikkert de fleste andre og, men jeg får nå bare prøve å gi det jeg kan, sa han før han satte igang med en Dag Ingebrigtsen-låt på gitar.

Se Elvis spille her:

687400

Opptredenene som blir stemt fram av folket blir altså vist den 11. januar. I programmet vil vi også få besøk fra kjente idoler som Jorun Stiansen, Jenny Langlo, Aleksander With, Alejandro Fuentes, Gaute Ormåsen, Glenn Lyse, Jan Fredrik Karlsen, Tor Milde, Thomas Numme, Harald Rønneberg, Linnea Dale med flere. Flere av dem skal også opptre, både sammen og alene.

De første ordinære audition-programmene fra den nye «Idol»-sesongen sendes onsdag og fredag uka etter. «Idol» vil sendes to dager i uken helt frem til finalerundene starter i mars.