Paolo Cannavaro (Foto: MARCELLO PATERNOSTRO, © LK)
Paolo Cannavaro (Foto: MARCELLO PATERNOSTRO, © LK)

Poengtrekk for Napoli

Napoli ble tirsdag idømt et trekk på to poeng i forbindelse med en kampfiksingssak. Klubbkaptein Paolo Cannavaro ble utestengt i seks måneder.

Det bekreftet Italias fotballforbund (FIGC) tirsdag. Cannavaro og reservespiller Gianluca Grava er utestengt i et halvt år for ikke å ha meldt ifra om forsøk på kampfiksing i serie A-kampen mellom Sampdoria og Napoli i mai 2010.

Juventus-trener Antonio Conte har tidligere blitt straffet for en lignende hendelse da han var trener i Siena. Han sonet nylig ferdig en utestengelse på fire måneder.

Samtidig ble tidligere Napoli-keeper Matteo Gianello suspendert i tre år og tre måneder. Han skal ha foreslått overfor Cannavaro og Grava om å la Sampdoria vinne det nevnte oppgjøret. Napoli tapte 0-1.

I tillegg til poengtrekk ble Napoli ilagt en bot på 500.000 kroner (70.000 euro). Det er ventet at både klubben og spillerne vil anke saken.

Poengtrekket gjør at Napoli står med 31 poeng og faller ned til femteplassen på tabellen i serie A. Søritalienerne er nå ti poeng bak serieleder Juventus. (©NTB)