kate (Foto: Stella Pictures)
kate (Foto: Stella Pictures)

– Gravide Kate avlyser kongelig julefeiring

Derfor blir hun hjemme hos foreldrene.

Årets julefeiring skulle bli helt spesiell for hertuginne Kate. For aller første gang skulle hun feire jul sammen med den britiske kongefamilien på Sandringham i Norfolk.

Men nå må hertuginnen endre planene.

Vil være nær sykehuset

Gravide Kate må nemlig holde seg i nærheten av sykehuset, som følge av hennes akutte morgenkvalme, skriver Sunday Telegraph.

Dermed må hun holde seg hjemme hos foreldrene sine i Berkshire.

– Slik tingene ser ut nå, føler ikke Catherine og hennes familie seg sikre på at hun kan dra til Norfolk. De ønsker at hun skal være bare en kort kjøretur unna sykehuset, forteller en kilde til avisen.

Dilemma

Kates tilstand gir dermed prins William et dilemma: Skal han feire jul med sin gravide kone hos svigerforeldrene, eller skal han følge tradisjonen og reise til Norfolk?

– William reiser nok til Sandringham, men det er ikke sikkert han reiser dit før i romjulen, sier kilden til avisen.

LES OGSÅ: Prins Charles: – Hvordan vet dere at jeg ikke er radiostasjonen?

Kraftig morgenkvalme

Det var i begynnelsen av desember det ble kjent at hertuginne Kate var gravid. Hun er fortsatt tidlig i svangerskapet, men kunngjorde likevel graviditeten da hun ble lagt inn på sykehus.

Kate ble behandlet for hyperemesis gravidarum, som er en kraftig form for morgenkvalme. Det kan potensielt være farlig, da den gravide ikke klarer å holde på fast og flytende næring.

Mens Kate fortsatt ikke har snakket offentlig om graviditeten, har William uttalt seg om konas tilstand.

– Jeg forstår ikke hvorfor de kaller det morgenkvalme. De burde ha kalt det dag- og hele-natten-kvalme, fortalte han ifølge avisen The Telegraph.

Kate ble imidlertid skrevet ut av sykehuset etter få dager, og skal nå føle seg bedre.

LES OGSÅ: Prins William snakker om Kates graviditet for første gang