Corinthians felte Chelsea i klubb-VM

Drømmen om en ny tittel brast for Chelsea da London-laget tapte 0-1 for brasilianske Corinthians i finalen i VM for klubblag søndag.

Corinthians, som ble stemplet som «Sør-Amerikas Chelsea» for måten de vant Copa Libertadores på sist sommer, var altså laget med oppskriften på hvordan man overlister den regjerende mesterligavinneren. I en jevnspilt kamp i japanske Yokohama, var brasilianerne det lille hakket hvassere enn sin engelske motstander.

Paolo Guerrero ble tungen på vektskålen da han scoret kampens eneste mål etter 68 minutter. Etter et flott Corinthians-angrep dukket måltjuven opp og headet brasilianerne i føringen via tverrliggeren.

– Det er en vanvittig følelse. Å vinne foran så mange Corinthians-tilhengere som er kommet så langt. Det er fantastisk, utrolig, sa Guerrero etter kampen.

Corinthians er kjent for å være tette defensivt, og Chelsea slet med å skape de store sjansene. Men muligheten Fernando Torres fikk da kampuret slo 85 minutter var av typen hundreprosentsjanse. Spanjolen fikk ballen i beina etter et langt innkast fra César Azpilicueta, men alene med Cassio satte han ballen rett på sisteskansen.

Fra før hadde Corinthians-keeperen vartet opp med flere flotte redninger på forsøk fra Gary Cahill, Eden Hazard og Torres. (©NTB)