Northug vant La Sgambeda

Petter Northug (26) vant langløpet La Sgambeda i Italia søndag.

I sedvanlig stil tok Northug spurten i det 42 kilometer langløpet i FIS' maratoncup. Nordtrønderen brukte løpet som oppladning til Tour de Ski, og ut fra startlistene var det ikke spesielt overraskende at han vant.

Etter rundt 21 kilometer brøt en gruppe på åtte løpere ut fra feltet, skriver langrenn.com. Disse åtte holdt følge til mål, og Northug var raskest på de siste meterne. Han vant foran finnen Matti Heikkinen og sveitseren Toni Livers. På de neste plassene fulgte Benoit Chauvet, Martin Bajcicak og Cristian Zorzi.

Etterpå hadde Northug følgende å si i intervjuet med arrangøren:

– Jeg forventet ikke så mye av dette løpet, ettersom jeg er her for å forberede meg til Tour de Ski. Jeg har trent mye de siste dagene, men jeg hadde en god følelse under løpet, og det er selvfølgelig alltid fint å vinne. Det er bra for motivasjonen, sa Northug.

– Jeg startet rolig på første runde da feltet var samlet. På annen runde begynte Heikkinen å øke farten, og plutselig var vi en gruppe på åtte som holdt høy fart sammen til mål. Jeg stolte på spurten min igjen, og det gikk bra, så jeg er veldig glad, meldte Northug. (©NTB)