Gløersen toer bak suverene Jönsson

Anders Gløersen reddet dagen for nordmennene da hun tok 2.-plassen bak svenskenes ener Emil Jönsson i lørdagens langrennssprint i canadiske Canmore.

26-åringen fra Oslo var bare én av to norske menn som tok seg videre fra prologen, og det hvilte et visst ansvar på Rustad-løperen. Det ansvaret var han seg bevisst. Gløersen viste ro og styrke gjennom hele konkurransen.

I finalen lå han beskjedent plassert underveis, men han kom styggfort og teknisk godt på oppløpet. Han gled elegant forbi alle med unntak av Jönsson, som vant akkurat som han gjorde i Quebec for én uke siden. I den formen Jönsson er i nå, er det bare en like formsterk Petter Northug som ville ha vært i stand til å hamle opp med svensken.

Men Gløersen viste at formen er god han også. Han ble nummer fire i Quebec sist helg, og lørdagens pallplass var den første i verdenscupen siden i Moskva 12. februar sist sesong.

– Dette var veldig bra av Anders. Et taktisk sterkt løp. Han lå bakerst i starten og kjørte samme taktikk i alle heatene, sa Steinar Mundal, som er en av landslagstrenerne på herresiden.

– Gløersen har vært i stabilt god form gjennom hele sesongen og har omtrent ikke gått et eneste dårlig løp, sa Mundal. (©NTB)