1 artistgalla ( © TV 2)
1 artistgalla ( © TV 2)
SOS
SOS

Overveldende respons under Artistgalla 2012

SOS-barnebyer fikk over 16 000 nye faddere lørdag kveld.

Lørdag 15. desember arrangerte TV 2, Artistgalla, i samarbeid med SOS-barnebyer. Målet var å verve 5000 nye faddere i løpet av kvelden, noe de klarte med glans.

– I kveld har hele Norge vist at kjærlighet ikke trengs å pakkes inn, sa programleder Hedda Kise ved Artistgallaens slutt lørdag kveld.

Over 16 000 nye faddere

Over 16 000 nordmenn ble SOS-faddere i løpet av Artistgallaen på TV 2 lørdag kveld. Resultatet er at enda flere barn kan få et trygt hjem, skriver SOS–barnebyer i en pressemelding på sine nettsider.

I løpet av to og en halv time fikk SOS-barnebyer 14 082 telefoner og smser fra seere som ønsker å bli SOS-faddere. Generalsekretær i SOS-barnebyer Svein Grønnern er stolt og takknemlig over den enorme responsen lørdag kveld.

– Dette har vært en fantastisk kveld. Vi ba det norske folk om støtte til å gi tusenvis av sårbare barn et trygt hjem, og hadde håpet på 5 000 nye faddere. At vi fikk over 16 000 er helt fantastisk, sier Grønnern.

Vil du bli fadder for SOS-barnebyer? Klikk her!

Bidrar med 46 millioner årlige inntekter

Den direktesendte Artistgallaen på TV 2 med blant andre Silje Nergaard, Anita Skorgan, Lars Vaular, Agnes Kittelsen og Anders Baasmo Christiansen, skapte engasjement i hele landet. Med over 16 000 nye faddere har SOS-barnebyer godt over 100 000 SOS-faddere.

Fadderne er selve fundamentet for SOS-barnebyers arbeid. Hver enkelt SOS-fadder er med på å gi barn et trygt hjem.Til sammen bidrar de nye fadderne mer en 46 millioner kroner i årlige inntekter til SOS-barnebyer.

Alle fadderbidrag går til arbeidet med å gi barn en trygg oppvekst, helsetilbud og utdanning, enten i en barneby med en ny familie, eller sammen med sin biologiske familie i barnebyens nærmiljø. SOS-barnebyer er representert i 133 land verden over og hjelper totalt 1,9 millioner barn verden over.

Les også: – Jeg ville ikke være en feit, rik mann som klapper fattige barn på hodet

Flere faddere på vei

Generalsekretær Svein Grønnern tar den enorme responsen fra TV-seerne som en stor tillitserklæring.

– Tusen takk til alle som fulgte oss på lørdagskvelden og tusen takk til alle som ble SOS-faddere. Nå begynner det viktigste jobben, når vi skal omsette denne støtten til trygge hjem for barn. Den jobben begynner allerede i dag, sier Grønnern i en pressemelding søndag morgen.

Artistgalla_1020052i
Artistgalla_1020052i

Artistgalla med julestemning

TV-seerne fikk lørdag bli med Anders Baasmo Christiansen til Peru, se Agnes Kittelsen sitt møte med Rahija på Filippinene og Anita Skorgan sitt møte med fattige familier i Estland.

Kvelden bød også på god juleunderholdning med Gøran Fristorp, Lisa Stokke, Lars Vaular, Anita Skorgan, Karoline Krüger, Sigvart Dagsland med flere.

Her kan du se Norske talenter vinneren Stine synge Pie Jesu sammen med Rein Alexander.

Les også om Anita Skorgans tur til Estland: – Det så helt for jævlig ut

Mer innhold fra TV 2