Moan med sesongens tredje seier

Magnus Moan (29) gikk inn til sesongens tredje verdenscupseier i kombinert lørdag. Trønderen framstår som en helt annen løper enn de siste to sesongene.

Han gikk ut som nummer tre etter hoppingen, og i langrennssporet var han ustoppelig og vant 5,9 sekunder foran landsmannen Mikko Kokslien.

Det var Moans 21. verdenscupseier totalt, og det var Koksliens første pallplassering denne sesongen. Kokslien har trent i Ramsau siden sist søndag, og lørdagens løp var klar sesongbeste for løperen fra Lillehammer.

Moan hadde full kontroll og behøvde ikke å ta ut sitt aller beste i langrenn. Det forteller 17. beste langrennstid det meste om. Moan vant begge åpningsrennene på Sjusjøen og har tatt en god ledelse sammenlagt i verdenscupen. Franske Jason Lamy Chappuis er 38 poeng bak på 2.-plass.

Trønderen var naturlig nok glad for å være tilbake i gult. Han lyktes ikke i Kuusamo for 14 dager siden.

– Mitt mål er å være i toppen hele tiden. Å være tilbake igjen allerede denne helgen er sterkt. Ikke minst med tanke på innsatsen i bakken. Jeg gjorde et svært godt hopp under vanskelige forhold, sa Moen under pressekonferansen. (©NTB)