Aksel Lund Svindal
Aksel Lund Svindal

Lund Svindal knuste alle i Val Gardena

Nordmannen var i en klasse for seg i fredagens Super-G-renn.

Se Aksels seiersløp i videovinduet øverst!

Aksel Lund Svindal fortsetter den gode formen og kjørte inn til overlegen ledelse fra sitt startnummer 17 i fredagens Super-G-renn i Val Gardena.

Nordmannen kjørte inn til tiden 1.36, 95 og slo daværende leder Matteo Marsaglia med hele 1,07 til tross for en glipp i målhenget. Det utrolige løpet var umulig for konkurrentene å gjøre noe med, og dermed tok 29-åringen sin tredje verdenscupseier for sesongen og 19. i karrieren.

– Når jeg kjører fort om dagen er det godt nok til å vinne og det er digg. Jeg skjønte at jeg måtte gi full gass, og det holdt på å gå galt helt på slutten. Dette ser bra ut for videre renn, sier Lund Svindal til TV 2 Sporten etter rennet.

Seiersmarginen er også den største siden Hermann Maiers Bormio-rekord på 1,91 fra år 2000.

– Resten av rennet er tett, og litt som i Lake Louise er jeg godt foran, sier den overlegne nordmannen.

Les også: Jansrud og Svindal best på trening: – Helt rått!

Fjerdeplass for Jansrud
Tidligere landslagssjef for alpinlandslaget, Marius Arnesen, var mektig imponert over det Aksel Lund Svindal presterte i Val Gardena.

– Dette var en ren maktdemonstrasjon av Aksel Lund Svindal. Han beviste nok en gang at han er verdens desidert beste alpinist for øyeblikket, sa Arnesen, som kommenterte rennet for NRK.

Kjetil Jansrud kjørte med startnummeret 19, men klarte ikke helt å følge opp Lund Svindals løp. Jansrud kjørte i mål til fjerdeplass og var hele 1,18 bak sin landsmann, men kun elleve tideler fra andreplassen.

– Det er litt bittert. Jeg er så nærme en andreplass. Jeg gjør noen feil. Jeg sa til Aksel: «nyt øyeblikket for i morgen tar jeg deg», sa en smilende Jansrud til TV 2 Sporten etter løpet.

PS! Lund Svindals 19. seier betyr at kun Kjetil André Aamodt er foran ham på listen over de mestvinnende norske alpinistene i verdenscupsammenheng. Han stoppet på 21 triumfer.

Aksel Lund Svindal
Aksel Lund Svindal