eirinNY
eirinNY

«Top Model»-Eirin raste ned 10 kilo etter vekthets

18-åringen fortalte alle at hun hadde slanket seg på en sunn måte etter at hun ble kalt «FHM-chubby». Nå avslører Eirin Hagstrøm at hun fikk et sykelig forhold til mat og trening.

– Jeg gikk fra ikke å tenke så mye på kroppen min, til å dø av skam når jeg skulle ha på meg bikini.

Det sier tidligere «Top Model»-deltaker Eirin Hagstrøm til VG.

Mediepresset var stort da hun i begynnelsen av 2011 deltok i TV3s modellkonkurranse.

Forholdet til kroppen ble bare verre og verre for Eirin, som da var da var 18 år gammel.

– Skitt, nå begynner det

I programmet ble hun kalt «plus size» av dommer Marcel Leliënhof. Deretter ble hun kalt «FHM-chubby» av gjestedommer Christer Falck.

– Jeg visste ikke at Marcel hadde kalt meg «plus size» før VG fortalte det. Jeg var på skolen og hadde gym da journalisten ringte. Jeg husker jeg tenkte «skitt, nå begynner det». Jeg gråt etter det intervjuet, sier hun til avisa.

Sårbar

Tidligere har hun fortalt «God kveld Norge» at hun ble lei seg av vektkritikken. Jeg ble veldig opptatt av at folk skulle se at jeg var blitt tynn.

– Jeg er ei jente på 18 år, og vi er jo ganske sårbare og kanskje litt usikre når det gjelder kropp og sånt. Men etter den opplevelsen så har jeg bare vokst på det egentlig, og står for den jeg er. Jeg er ikke benmager og sånn er det bare, sa hun.

Hun slanket seg ti kilo på åtte måneder, og stilte deretter lettkledt opp i FHM for å slå tilbake mot Falck. Hun fortalte at hun hadde slanket seg på en sunn måte, men det var ikke tilfelle.

Se video fra fotoopptaket øverst i saken.

Sykelig opptatt av slanking

– Jeg møtte veggen. Jeg ble veldig opptatt av at folk skulle se at jeg var blitt tynn, og kjørte kroppen min for hardt. Jeg kjørte økter to ganger om dagen seks dager i uken. Jeg ble virkelig sykelig opptatt av det, sier hun til VG.

Spiste hun pizza, la hun ut på joggetur etterpå. Hun fulgte den ene dietten etter den andre. Hun sliter ennå med skadene etter å ha overtrent, og har blant annet benhinnebetennelse og ryggsmerter.

eirinfhm
eirinfhm

Vendepunktet

Eirin har begynt å jobbe på treningssenter, og har fått seg personlig trener.

Dette har ført til at hun har fått et sunt forhold til mat og trening.

– Jeg trener fem dager i uken nå. Men jeg lar det ikke kontrollere meg. Nå spiser jeg frokost først og lytter til kroppen. Jeg tar meg treningsfri om jeg er sliten. Jeg liker livsstilen og har lyst til å leve sånn lenge, og da må man være snill med kroppen, sier hun.

– Må leve med kommentarer

Falck ble kritisert etter kommentaren, men valgte å stå fast på at Eirin var lubben. Dette sa han til «God kveld Norge»:

– Det står jeg ved hvis det var det om å gjøre. Det er ikke alle som er laget til å være sånne skranglete fashion-modeller, det føler jeg ikke er så kontroversielt. Det var vel media som syntes det var kontroversielt. Jeg har vel kanskje en høyere terskel for hva som er drøyt å si. Men når det gjelder det å være fotomodell på høyt nivå, så tror jeg man må leve med å høre litt kommentarer om kroppen, som faktisk er det eneste man selger.

– Bare å holde inn magen

På spørsmål om hva han tenkte om at Eirin stilte opp i FHM for å slå tilbake mot ham, svarte han:

– Det er jo bare å ta av seg hatten for en sånn vurdering. Får bare håpe hun smiler pent og holder inn magen, så tror jeg dette kan bli veldig fint, det.