WengerAdamsGG2Web
WengerAdamsGG2Web
WengerAdamsGG
WengerAdamsGG
LYKKELIGE DAGER: Arsene Wenger med sin kaptein Tony Adams etter å ha sikret the Double i 2002. (Foto: JOHN STILLWELL/AP)
LYKKELIGE DAGER: Arsene Wenger med sin kaptein Tony Adams etter å ha sikret the Double i 2002. (Foto: JOHN STILLWELL/AP)

Legendarisk Arsenal-manager: – Vinner aldri ligaen igjen

George Graham mener hans tidligere klubb har vunnet sin siste Premier League-tittel. Samtidig vil Arsène Wenger bli ti nye år på Emirates.

Se Reading-Arsenal mandag 17. desember klokken 21.00 på TV 2 PL HD 1 og tv2sumo.no!

Arsenal ligger på 7. plass etter 16 Premier League-runder, og er allerede 15 poeng bak ledende Manchester United på toppen av tabellen. De røde fra Nord-London har i realiteten ikke vært i nærheten av å juble for hjemlig ligasuksess de siste årene, og nå uttaler tidligere Arsenal-sjef George Graham at hans tidligere arbeidsgiver har havnet for langt bak konkurrentene.

– La oss være ærlige, de er ikke seriøse utfordrere til Premier League-tittelen. Dersom de havner på topp fire tror jeg de er fornøyde med det. Jeg tror Arsenal aldri kommer til å kjempe med Manchester City, Chelsea og Manchester United, sier han ifølge The Sun.

George Graham, 1996. (Foto: JOHN STILLWELL/AP)
George Graham, 1996. (Foto: JOHN STILLWELL/AP)

Les også: Dårligste Wenger-sesong noensinne

Har du Arsenal-spillere på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Graham, som selv ledet Arsenal til ligagull både i 1989 og 1991, går faktisk så langt som å si at The Gunners aldri vil nå det samme nivået igjen.

– De kan fremdeles sikre seg cuper og kvalifisere seg for Europa. Men vil de noensinne vinne Premier League-tittelen igjen? Jeg kan ikke se det skje, sier eks-manageren.

Er du enig med Graham? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!

– Handler om økonomi
Den legendariske manageren mener det er den økonomiske overlegenheten hos konkurrentene som gjør at Arsène Wengers lag aldri vil kunne være helt der oppe igjen. Særlig Chelsea og Manchester City bruker betydelig mer penger på overganger enn klubben med hjemmebane på Emirates.

Vil de noensinne vinne Premier League-tittelen igjen? Jeg kan ikke se det skje.

– Uansett om jeg liker det eller ikke er klubben fornøyd med å bli nummer fire. De har gjort det de siste 15 eller 16 årene, og det ser ut til å være målsetningen. Jeg trodde kanskje de kunne konkurrert med Manchester United, for de bruker ikke den mengden penger de andre to gjør, men Arsenal kommer ikke til å konkurrere med dem heller. De har en struktur på overganger og lønninger, og er veldig strenge på de. Det har mer eller mindre sagt til fansen at det er slik de kommer til å drive klubben, sier Graham.

Flere Arsenal-supportere er i ferd med å gå lei av måten klubben drives på, til tross for at det tidligere i uken ble sagt at Wenger kan bruke millioner på nye spillere i januar.

– Når var sist gang Arsenal satte en overgangsrekord? Jeg tror det var i 1938. (*) Manchester United kan kjøpe spillere i 25-30-millionerpundsklassen, men Arsenal gjør ikke det, forklarer Graham.

* (Graham refererer til overgangen som tok Bryn Jones til klubben i 1938 for £14 500, men i ettertid har de hentet både Alan Ball for £220 000 i 1971 og Dennis Bergkamp for £7 500 000 i 1995 og med det satt britiske overgangsrekorder, red.anm.)

Les også: Arsenal-misnøyen: – Atmosfæren har aldri vært så bitter
Les også: Arsenal Supporters' Trust: – Wenger kan bruke rekordsummer i januar

Artikkelen fortsetter under bildet!

DETTE VIL ARSENAL-FANSEN SE: Arsenals supportere krever at Arsene Wenger igjen bringer trofeer til Arsenal. (Foto: JOHN STILLWELL/AP)
DETTE VIL ARSENAL-FANSEN SE: Arsenals supportere krever at Arsene Wenger igjen bringer trofeer til Arsenal. (Foto: JOHN STILLWELL/AP)

Kritisk til spillermaterialet
Graham spilte selv på laget som vant The Double i 1971, en bragd Wenger kopierte både i 1998 og 2002. Nå har det dog gått snart åtte år siden siste pokal havnet i premieskapet på Emirates, nemlig FA-cuptroféet fra 2005.

– Tidligere Arsène-lag spilte noe av den beste fotballen jeg har sett. Det slo pusten ut av deg. Men kvaliteten på spillerne som er her nå er lavere enn det han pleide å ha til rådighet, og jeg bryr meg ikke om hvor god trener eller manager du er. Du må ha gode spillere for å vinne ting, sier Graham.

Arsenals manager Arsene Wenger er naturlig nok uenig med George Graham.

I et lengre intervju med det anerkjente fotballmagasinet FourFourTwo, som blir publisert i januarutgaven 2013, forteller franskmannen om sine store ambisjoner med Arsenal for fremtiden.

Du må ha gode spillere for å vinne ting

Vil hindre stjernespillere i å forsvinne
De siste årene har Arsenal solgt stjernespillere som Cesc Gabregas, Samir Nasri og Robin van Persie, men Wenger slår fast at han i fremtiden vil nekte å selge de beste spillerne.

– Jeg tror det vil slutte å skje, fordi vi har en god generasjon av yngre spillere som vi vil bygge laget rundt. Jeg er helt sikker på at disse spillerne vil bli værende og at de føler seg forpliktet til klubben, sier Wenger i intervjuet med FourFourTwo.

Wenger vil samtidig ikke slutte med det han kaller «å bygge klubb».

– Du kan kun lykkes hvis du mener det du gjør er riktig. Vi har alltid styrt denne klubben med egne ressurser, gitt unge spillere sjansen og utviklet en spillestil som vi mener er den riktige. Det har gitt oss stabilitet i utviklingen. Vi har ikke vunnet mange troféer de siste årene, men vi har alltid kjempet i toppen og vi var nære med å vinne Mesterligaen for noen år tilbake, poengterer Wenger.

THE FLYING DUTCHMAN: Robin van Persie avgjorde Manchester-derbyet med sin scoring i det 92. minutt. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
THE FLYING DUTCHMAN: Robin van Persie avgjorde Manchester-derbyet med sin scoring i det 92. minutt. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

Vil bli værende i ti år til

Vi har alltid styrt denne klubben med egne ressurser, gitt unge spillere sjansen og utviklet en spillestil som vi mener er den riktige

Franskmannen har ledet Arsenal siden 1996, men har ingen planer med å gi seg med det første. Wenger håper på å fortsette som Arsenal-manager de neste ti årene.

– Min visjon (de neste ti årene, red. anm) er at den største majoriteten av spillerne skal komme fra egne rekker i klubben. Samtidig vil jeg kjøpe spillere i toppklasse fra andre klubber som kan gi oss noe ekstra. Men det viktigste er å satse på egenproduserte spillere, som kan bli integrert i vår måte å spille fotball på, slår Wenger fast om fremtiden.

Er du enig med Graham? Har Arsenal vunnet Premier League for siste gang? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!