Røthe inn til 2.-plass i Canada

Nordmennene preget verdenscuprennet i langrenn i Canada fra start, men da Tim Tscharnke rykket fra mot slutten var det kun Sjur Røthe som klarte å henge på.

Etter at et av Norges største håp på 15-kilometeren, Martin Johnsrud Sundby, falt og brøt måtte de andre norske vise seg fram. Sjur Røthe, Chris André Jespersen, Eldar Rønning og Petter Eliassen var lenge med helt fremme blant favorittene, men tempoet ble etter hvert svært høyt.

– Jeg er veldig imponert over det Eliassen gjør i dag, men jeg må innrømme at jeg hadde trodd Rønning skulle være med enda høyere. Det som skjer med Sundby er slik som fort kan skje, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NTB.

Tyskeren Tim Tscharnke rykket fra like før mål, og Røthe måtte sammen med Tobias Angerer, russiske Jevgenij Belov og italienske Giorgio Di Centa se at tyskeren fikk en god luke. Røthe var sterkest i gruppen bak og spurtet inn til en god 2.-plass.

– Sjur har vist god fremgang i det siste, og plasseringen er helt fenomenal. Det viser at han har jobbet godt, sier Løfshus.

Jespersen endte som andre beste nordmann med sin 8.-plass, foran Eliassen på 10.-plass, Rønning på 12.-plass og John Kristian Dahl på 34.-plass. (©NTB)