Justyna Kowalczyk (Foto: LEHTIKUVA/Reuters)
Justyna Kowalczyk (Foto: LEHTIKUVA/Reuters)

Når Marit Bjørgen er borte...

Danser Justyna Kowalczyk på toppen av seierspallen i Canada.

Polakken utnyttet fraværet av Therese Johaug og Marit Bjørgen og parkerte feltet under ti kilometer klassisk fellesstart i verdenscupen torsdag.

I fraværet av de to norske hurtigtogene viste Kowalczyk seg fram i den canadiske løypa.

Hun fikk lenge kamp av blant andre Kristin Størmer Steira, Ingvild Flugstad Østberg, Maiken Caspersen Falla og Vibeke Skofterud, men den polske jenta ble for sterk mot slutten av løpet.

Da det gjensto i underkant av to kilometer hadde Kowalczyk 26 sekunder ned til finske Anne Kyllönen, som jaget foran de norske jentene og amerikanske Kikkan Randall.

Det utviklet seg til slutt til en spurt mellom de norske jentene og Randall om tredjeplassen, hvor Falla viste seg sterkest og spurtet inn sin første plassering på seierspallen i et distanserenn i verdenscupen.

Skofterud (4. plass), Østberg (5.) og Steira (7.) fulgte tett bak, mens Ragnhild Haga endte på 20. plass.

Røthe inn til 2.plass
Nordmennene preget verdenscuprennet i langrenn i Canada fra start, men da Tim Tscharnke rykket fra mot slutten var det kun Sjur Røthe som klarte å henge på.

Etter at et av Norges største håp på 15-kilometeren, Martin Johnsrud Sundby, falt og brøt måtte de andre norske vise seg fram. Sjur Røthe, Chris André Jespersen, Eldar Rønning og Petter Eliassen var lenge med helt fremme blant favorittene, men tempoet ble etter hvert svært høyt.

Tyskeren Tim Tscharnke rykket fra like før mål, og Røthe måtte sammen med Tobias Angerer, russiske Jevgenij Belov og italienske Giorgio Di Centa se at tyskeren fikk en god luke. Røthe var sterkest i gruppen bak og spurtet inn til en god 2. plass.

(©NTB)