Straffekastet fra Frankrike mot Serbia ble ikke godkjent som mål, men tv bildene tyde rpå at ballen var over streken. Serbia vant til slutt og gikk til semifinale. (Foto: TV 2)
Straffekastet fra Frankrike mot Serbia ble ikke godkjent som mål, men tv bildene tyde rpå at ballen var over streken. Serbia vant til slutt og gikk til semifinale. (Foto: TV 2)

Dommerskandale da Serbia gikk til semifinale

Frankrike var på vei til mesterlig opphenting, men ble snytt av de hviterussiske dommerne.

Beograd/Bergen (TV 2 Sporten): Det ble høydramatisk da Serbia og Frankrike spilte om en semifinale-billett i trykkokeren Kombank Arena torsdag kveld.

Frankrike måtte vinne, mens serberne kunne klare seg med poeng, og med to minutt igjen av kampen ble det dramatikk av en annen verden.

Dommertabbe
Paule Baudouin skrittet opp for å ta straffe for Frankrike og satte ballen via tverrligger og over målstreken. Men den hviterussiske dommeren, som stod i perfekt vinkel, dømte ikke ballen over streken. TV-bildene viser at Frankrike burde fått tilkjent scoringen.

– Er det dette som er å spille på hjemmebane, utropte TV 2s håndballkommentator Harald Bredeli.

– Vi har bilder i vår TV 2-buss som forteller at den ballen var inne, men hviterusseren dømmer den ikke inn. Det er ikke bra hvis serberne skal gå inn i semifinalen med dommerfeil, fortsatte Bredeli sekunder senere.

Se straffesituasjonen i videovinduet øverst på siden!

Les også: Danmarks semifinaledrøm er knust - Serbia videre på høydramatisk vis

– Hvis du kan dra i skjorten til Sulland og overse at ballen er inne for å få vertslandet til semifinalen. Da er det skitt, sa Bredeli etter å ha sett reprisen.

– Det er kun én mann i Beograd som står i «pole position» for å se den, og det er den hviterussiske dommeren.

– Kunne ha vunnet med fem-seks mål
De franske jentene fokuserte ikke for mye på straffesituasjonen etter tapet for Serbia.

– Det var mål, men slik er det. Dommerne har ikke video. Det er ikke på grunn av dommerne at vi taper. Vi gjør en veldig dårlig kamp, sier Raphaëlle Tervel.

Les også: Montenegro sikret Bøhn vs Løke i semifinale

Frankrike fikk ytterligere to sjanser til å sikre seg to poeng og et videre håp om semifinale, men Katarina Tomasevic reddet mesterlig to ganger. Dermed endte kampen 18-17 fordel Serbia, noe som betyr at vertsnasjonen avanserer til semifinalen.

Tidligere stjernemålvakt, nå ekspert for franske Canal +, Valerie Nicolas, var ikke imponert over det de franske jentene presterte i det avgjørende oppgjøret.

– Det franske laget kunne ha vunnet med fem-seks mål. De spilte veldig dårlig, sier hun.

– Det var ikke bra fra dommerne. Vil ikke si så mye mer om dommerne, sier Nicolas.