TAP: Norge tapte 33 35 mot Danmark i den siste kampen i mellomspillet i EM. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
TAP: Norge tapte 33 35 mot Danmark i den siste kampen i mellomspillet i EM. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
timeout
timeout

Norge tapte «kosekampen» mot Danmark

Danskene reiste seg etter skuffelsen over at semifinaleplassen gikk fløyten.

Norge-Danmark 33-35

Vi sendte direkte fra «mixed zone» etter kampen. Se reaksjonene fra spillerne i videovinduet øverst på siden!

Beograd/Bergen (TV 2 Sporten): Kampen mot Danmark var uten videre betydning for de norske jentene, mens Danmark kunne sikre seg muligheten til å spille om femteplassen i EM. Norge klarte ikke å komme opp på det nivået som hadde sendt dem til semifinale før torsdagens kamp, og Danmark vant til slutt 35-33.

– Å tape er aldri gøy. I hvert fall ikke når vi slipper inn så mange mål. Vi skal skjerpe oss til semifinalen, sa Linn Gossé.

Norge møter Ungarn til semifinale lørdag. Kampen ser du på TV 2 og tv2sumo.no kl.14.30

– Da vinner du sjelden håndballkamper
– 35 baklengs. Da vinner du sjelden håndballkamper. Vi var rufsete både i returløp og forsvarsspill. Det er litt vanskelig å si hva årsaken var. Men det var en kamp et godt stykke unna det vi må være på for å vinne, oppsummerte landslagssjef Thorir Hergeirsson.

TV 2 Play: Se referat fra Norge-Danmark her!

Men han synes det er vanskelig å sette fingeren på hva som gikk galt.

– Det er vanskelig å si. Jeg er veldig glad vi fikk matchet Silje. Hun kommer egentlig ok fra det. Kunne kanskje byttet hun noen minutter før. Jeg synes Gossé kommer mer og mer inn i mesterskapet. Anja er god fremover. Regnskapet noe rufsete, sammen med resten av laget bakover. Næss kommer bra inn i midtforsvaret. Det trenger vi, sa Hergeirsson.

Les også: Dommerskandale da Serbia gikk til semifinale
Les også: Danmarks semifinaledrøm er knust

Danskene tok styring
Norge stilte et solid mannskap fra start i kampen mot Danmark. Etter at Serbia på høydramatisk vis tok seg til semifinale etter seieren over Frankrike, var danskenes håp om semifinale ute før kampen mot Norge.

Men det satte likevel ikke en stopper for Jan Pytlick og co. sitt ønske om å slå Norge for tredje gang på rad. Lagene knivet i åpningsminuttene, men kvarteret ut i kampen hadde Danmark opparbeidet seg en tremålsledelse. Det kunne fort stått mer, men Silje Solberg hindret det med to strafferedninger.

Selv om håpet om en plass i semifinalen var borte for danskene, hadde de fremdeles tredjeplassen å spille om. For med femteplass ville danskene få muligheten til å spille om femteplassen i EM, en plassering som gir direkte plass i neste VM. «Pigene» hadde nok akkurat det i bakhodet, men etter 20 spilte minutter var likevel Norge à jour da Heidi Løke satte inn 10-10.

Kontrabeskjeden kom likevel torsdag kveld. Femteplass i EM gir ikke direkte plass i VM.

Les også: Her kommer svensken med bursdagshilsen midt under nasjonalsangen

Fikk opp dampen
Norge, anført av Heidi Løke og Linn Jørum Sulland, skrudde på sjarmen utover i omgangen og tok tilbake ledelsen kort tid før pause. Bestevenninnene Løke og Anja Edin fortsatte storspillet og kombinerte fint ved flere anledninger. Danskene hadde store problemer med å holde kontrollen over sterkspilleren, som banket inn fem mål før pause. Norge kunne dermed traske i garderoben med 17-15-ledelse.

Scoringene kom på løpende bånd da lagene tok til banen etter hvilen. Danmark hentet raskt inn ledelsen, men Edin satte inn 21-20 til Norge bare fire minutter ut i omgangen. Larvik-spilleren ble stående igjen i angrep etter at danskene hadde overtatt ballen og ble servert av Linn Gossé.

– Det er i overkant godt betalt, flirte Harald Bredeli, etter at Edin hadde løftet ballen over keeper.

Edin til glede og frustrasjon
Sekunder senere var det Gossé sin tur til å score da hun fikk åpen vei mot målet til Sandra Toft. Tertnes-spilleren fikk mer enn nok tid til å tenke seg om, før hun tricket ballen inn i nettet.

– Klasse! Avslutningen er aldeles praktfull, ropte Bredeli.

Edin fortsatte å skape problemer for danskene, og landslagssjef Jan Pytlick ga klare instrukser under en timout.

– Gi henne juling, for helvete, sa Pytlick.

Timouten så følgelig ut til å gi de danske jentene ny giv. Med ti minutter igjen av kampen hadde danskene overtatt styringen og ledet med tre mål.

De norske jentene forsøkte det de kunne å slå tilbake, men det ble med forsøket. Danmark vant til slutt 35-33.

Les også: Danskene hasteinnkaller stjernespiller til Norge-kampen
Les også: Montenegro sikret Bøhn vs Løke i semifinale

Amanda Kurtovic chattet underveis i kampen mot Danmark: