kil (Foto: Scanpix)
kil (Foto: Scanpix)

KIL-spillerne fikk ikke desemberlønn: – Det er helt uakseptabelt

Håper du på julegave fra en av Kongsvinger-spillerne i år? Da bør du kanskje skru ned forventningene.

Oslo (TV 2 Sporten): 10. desember skulle Kongsvinger-spillerne etter planen fått feriepenger og lønn inn på konto.

Men i stedet for penger var alt som tikket inn en SMS med beskjed om at klubben ikke hadde penger å betale ut og at det ble jobbet med saken.

– Det er helt uakseptabelt. Og i desember passer slikt ekstra dårlig, sier KIL-spiss Magnus Solum til TV 2 Sporten.

Styreleder Hans Einar Holth hadde ikke tid til å snakke med TV 2 Sporten torsdag formiddag, men sier til lokalavisen Glåmdalen at kassa er tom.

– Det må skje en avklaring snart. Noe mer hverken kan eller vi jeg si akkurat nå, sa Holth til Glåmdalen onsdag.

Irriterte spillere
KIL-spillerne fikk mandag beskjed om at styrelederen vil komme tilbake med dato for utbetaling. Slik usikkerhet passer dårlig for spillerne som hadde planlagt å bruke lønningen på blant annet juleforberedelser og gaver.

– Nei, hva skal man si? Det er godt gjort. Jeg vil tro dette skaper vanvittige problemer for mange. Vi har lån og faste regninger vi er avhengige av lønningen for å betale. Dette er ikke bra, for å si det mildt, sier Arnar Førsund til TV 2 Sporten.

Artikkelen fortsetter under bildet!

tom
tom

Han beskriver det som et «hell i uhellet» at han for tiden er sykemeldt og derfor får lønn gjennom NAV. Men feriepengene han ventet inn på konto har fortsatt ikke dukket opp.

Rotete sesong
Dette er ikke første gang denne sesongen KIL-lønningene har vært forsinket, men spillerne sier de trodde klubben hadde kontroll etter at man tidligere i høst unngikk konkurs og sikret lisensen for 2013-sesongen.

– Alt så ut til å være i skjønneste orden, men det var det ikke. Det burde være verdens enkleste sak å si fra til oss litt tidligere at de ikke hadde penger. Det hadde ikke vært bra det heller, men da kunne de unngått mye irritasjon, sier Førsund som beskriver sesongen på Gjemselund som «rotete fra start til slutt».

– Vi begynner dessverre å bli såpass vant til dette at flere har vel ordnet seg direktelinjer til banker og slikt for å be om utsettelser.

Magnus Solum tror han skal komme i mål med julegaveinnkjøpene uten desemberlønnen, men er oppgitt over hvordan klubben har håndtert den økonomiske krisen.

– Det er ikke bra i det hele tatt. Jeg begynner å bli veldig lei av at det er trøbbel med penger og økonomi hele veien, sier spissen.