INNFØRER MÅLLINJETEKNOLOGI: Chelsea deltok i desember i klubb VM hvor det ble tatt i bruk mållinjeteknologi. Nå skal dette inn i fotball VM i 2014 i Brasil.  (Foto: Shuji Kajiyama/Ap)
INNFØRER MÅLLINJETEKNOLOGI: Chelsea deltok i desember i klubb VM hvor det ble tatt i bruk mållinjeteknologi. Nå skal dette inn i fotball VM i 2014 i Brasil. (Foto: Shuji Kajiyama/Ap)

Fernando Torres scoret igjen da Chelsea gikk til finalen

Feide meksikansk motstand av banen. Se scoringene!

Monterrey-Chelsea 1-3

Etter at Chelsea vant Mesterligaen tidligere i år har det vært lite å juble for i den blå delen av London.

Roberto Di Matteo måtte forlate klubben etter en rekke svake resultater både i ligaen og ute i Europa. Inn kom Rafael Benítez, en meget lite populær avgjørelse blant supporterne. Det hjalp heller ikke at Chelsea bare scoret ett mål og tok to poeng på de tre første kampene etter at spanjolen tok over.

Torsdag kunne derimot London-klubben endelig få noe å juble for. Som en konsekvens av Mesterliga-triumfen i Mai var blåtrøyene automatisk kvalifisert til semifinale i verdensmesterskapet for klubblag. Der hadde de små problemer med å beseire meksikanske Monterrey.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst i artikkelen

Etter 17 minutter viste Chelsea frem angrepsspill av ypperste merke og Juan Mata fikk æren av å sette ballen i mål etter å ha blitt spilt fri av Ashley Cole.

Mata (Foto: Shuji Kajiyama/Ap)
Mata (Foto: Shuji Kajiyama/Ap)

Andre omgang var ikke engang 20 sekunder gammel før en annen spanjol presenterte seg. Hazard rykket seg fint fri på venstrekanten og la inn 45 grader til Torres. Den mye kritiserte spissen la ballen til rette med ett touch før han avsluttet via en Monterrey-forsvarer og i mål.

Meksikanerne hadde ikke rukket å riste av seg sjokket før Chelsea slo til på nytt. Nå var det Torres som spilte Hazard fint fri på høyrekanten. Sistnevnte la hardt inn langs bakken hvor en Monterrey-spiller var uheldig å sette ballen i eget mål.

Monterrey klarte ikke svare før helt på overtid. Da kom De Nigris alene med Peter Cech. Spissen gjorde ingen feil og satte ballen i mål. Målet kom derimot for seint, og Chelsea er dermed klar for finale mot brasilianske Corinthians på søndag.