kate morrissey
kate morrissey

Bebreider Kate for sykepleier-selvmordet

– Kongefamiliens arroganse er voldsom.

Den tidligere Smiths-vokalisten Morrissey (53) går hardt ut mot den britiske kongefamilien etter at sykepleier Jacintha Saldanha begikk selvmord etter en tulletelefon i forbindelse med hertuginne Kates (30) sykehusopphold forrige uke.

Artisten anklager kongefamilien for å vise en enorm arroganse overfor tragedien, og han stiller også spørsmål ved om Kate virkelig led av graviditetsplager i det hele tatt.

Les også: Prins William snakker om Kates graviditet for første gang

Føler ingen skam

– Så langt jeg kan se er det ingen som foreløpig har bebreidet Kate, som var på sykehuset. Det er absolutt ingen grunn til det. Hun føler ingen skam over dødsfallet av denne kvinnen. Den britiske kongefamiliens arroganse er voldsom, uttalte Morrissey i et intervju med en TV-kanal fra New Zealand ifølge The Sun.

Den britiske avisa hevder at artisten skylder sykepleier-selvmordet på Kate med denne uttalelsen.

– Har hun et helseproblem? Er det anoreksi eller graviditet? Så mye oppstyr og plutselig når denne kvinnen dør er hun ute av sykehuset. Det rimer ikke for meg, fortsetter han.

Les også:Kate og William rystet etter dødsfall

Etterforskes

Tobarnsmoren Jacintha Saldanha (46) ble funnet død forrige uke etter å ha blitt utsatt for en telefonspøk av to australske radioverter, som forsøkte å innhente sensitiv informasjon om Kates tilstand på King Edward VII hospital i London.

The Australian Communications and Media Authority annonserte onsdag kveld at de har iverksatt etterforskning av radiostasjonen som sto bak telefonspøken.

Les også: Prins Charles: – Hvordan vet dere at jeg ikke er radiostasjonen?