Mikkel__Mix__Diske_1001900i (Foto: Alley, Ned)
Mikkel__Mix__Diske_1001900i (Foto: Alley, Ned)

Rapid Wien interessert i Mix

Usikker situasjon rundt Rosenborgs midtbanespiller.

Den østerrikske klubben Rapid Wien skal være ute etter å hente Mikkel «Mix» Diskerud. Det skriver nettstedet krone.at.

Rapid Wien møtte Rosenborg to ganger under gruppespillet i årets Europaliga men måtte se seg slått av trønderne begge gangene. De skal da ha fått øynene opp for Diskerud.

I tillegg skal klubben ha fått referanser fra USAs østerrikske asstistenttrener Andy Herzog. Mix fikk sin debut for det amerikanske landslaget tidligere i år, og takket med å sette ballen i mål etter bare noen minutter på banen.

Les også:Per Joar Hansen advarer mot sutrekultur i RBK
Les også:Perry om bannerne: – Like mange meninger som når kona skal velge klesplagg på julebordet

Usikkerhet
Usikkerheten i Rosenborg den siste tiden skal ha ført til at Mix nå er i tvil om han ønsker å forlenge med Trondheims-klubben.

Spillerens far Paal Diskerud bekrefter dette overfor Adresseavisen.

– Jeg ser ingen mulighet for at Mix signerer med Rosenborg så lenge klubben ikke har både trener på plass, og et ambisjonsnivå rundt spillemønster troverdig forankret, sier han.

Før Jönsson fikk sparken i klubben gjorde Erik Hoftun det klart at klubben ville ha svar fra Mix så fort som mulig.

- Vi har sagt at vi ønsker han med videre, og gitt tilbud til Mix om dette. Men selv om vi har en løpende og god dialog med rådgiveren er vi ikke kommet noe nærmere løsning. Vi spiller vår siste kamp nå, og må dermed eskalere prosessen. Vil ikke Mix bli, har vi alternativer som er veldig aktuelle, sa Hoftun.

Mikkel
  Mix Diskerud jublet etter at han scoret for USA mot Russland og reddet
  uavgjort 2-2. (Foto: SNTV)
Mikkel Mix Diskerud jublet etter at han scoret for USA mot Russland og reddet uavgjort 2-2. (Foto: SNTV)

Under 50 prosent sjanse for at han forlenger
Nå innrømmer Hoftun at sjansene for å beholde Mix er kraftig redusert.

- Hvis du presser meg på tall og sannsynligheter, kan vi si det sånn at før det begynte å ulme i midten av november, var det vel over 90 prosent sjanse for at Mix trodde han ville komme til å skrive under ny kontrakt. Gutten selv rapporterer at byen Trondheim, miljøet rundt skole og fritid har mer enn svart til forventningene. Men så kom det siste her med treneravgang, mobbing og sportslig uforutsigbarhet som har ført til at den prosentsatsen sånn cirka er halvert, sier han til Adressa.