trude (Foto: Iselin Hauge / Dyrevernalliansen)
trude (Foto: Iselin Hauge / Dyrevernalliansen)

Mostue gir baller i julegave til landbruksministeren

Etter at hun kalte ham balleløs og hjerteløs.

For noen uker siden gikk kjendisveterinær hardt ut mot mat- og landbruksminister Trygve Magnus Slagsvold Vedum.

– Vedum! Nei, maken til en hjerteløs fyr, du! Han har ikke mye hjerte for dyra – han er balleløs og hjerteløs, sa hun til «God kveld Norge».

Bakgrunnen for utsagnet var at hun mener at statsråden ikke gjør nok for å stanse pelsdyrindustrien i Norge.

Symbolsk julegave

Nå har «balleløs»-sitatet nådd nye høyder.

Da Dyrevernalliansen så «God kveld Norge»-reportasjen, fikk de nemlig en idé.

– Vi vet at Trude er veldig opptatt av og brenner for dyrevelferd. Så vi lurte på om hun ikke hadde lyst til å gi en julegave med et budskap til landbruksminister Vedum, forteller informasjonsrådgiver i Dyrevernalliansen, Karen Frivik, til «God kveld Norge».

Og Trude takket ja. Men på én betingelse: Hun ville gi en symbolsk gave.

– Og siden det er så populært med strikkede juleballer, syntes vi det passet godt etter at hun hadde kalt ham for balleløs, forklarer Frivik.

LES OGSÅ: Trude Mostue: – Han er balleløs og hjerteløs

Håper på møte

For Dyrevernalliansen likte Mostues utsagn.

– Vi syntes det var veldig tøft sagt. Hun traff spikeren på hodet. Trude Mostue er en veldig god representant for det brede lag av folket. Flertallet av befolkningen ønsker å legge ned pelsdyrnæringen, og venter utålmodig på at noe skjer. Så vi er enige i at Vedvik mangler baller når han ikke tør å stå i mot Bondelaget. De går i bresjen for pelsdyrnæringen og generelt dårlig kår for produksjonsdyr, for å skvise ut maks profitt, sier Frivik.

De røde julekulene, som har teksten «Nei til pels» på seg, er strikket av en såkalt «fan av dyrevelferd». Mostue har på sin side pakket inn juleballene, og skrevet et personlig julekort til statsråden.

vedum (Foto: Handout, © ps)
vedum (Foto: Handout, © ps)

– Jeg håper at han har humoristisk sans og håper at han vil bruke dem til jul, men jeg tror nok at han kommer til å ignorere dem, sier Trude Mostue til «God kveld Norge» om juleballene.

Og Mostue fortsetter å la seg provosere over ministeren.

Diktatur

– Jeg føler at landbruksministeren har provosert meg som fagperson, og det provoserer meg hvordan han reagerer på dette. Han viser liten forståelse ved å ignorere faglige råd av det flertallet av befolkningen også står for. For meg fremstår dette mer som et diktatur enn et sosialdemokratisk samfunn. Jeg skulle virkelig ønske at han kunne vise baller og stå imot pelsdyrnæringen. Han er uinformert og uinteressert, sier Mostue.

Kjendisveterinæren mener statsråden bedriver dyreplageri, og håper den symbolske julegaven vil sende et tydelig signal om dette.

Skrekkelig

– Det verste er at skattepengene våre går til denne næringen. Over 40 millioner som vi kunne ha brukt til helt andre ting. Dette er statlig subsidiert dyreplageri. Dette med de strikkede ballene var mest ment som en fleip, men jeg føler at han er balleløs. Jeg synes det er skrekkelig at dyrene har en slik person som styrer over seg, som ikke kjemper for dyrene, sier Trude Mostue til .«God kveld Norge»

Mostue ønsker å møte landbruksministeren for å overrekke ballene, og for å gå i samtale med ham om pelsdyrnæringen.

Statsråd Trygve Slagsvold Vedum ønsker ikke å kommentere Mostue og Dyrevernalliansens gave og uttalelser overfor «God kveld Norge».

LES OGSÅ: Derfor klarer aldri Trude Mostue å holde munn

Se reportasjen hvor Trude Mostue langer ut mot statsråden under:

681253