GODE VENNER: Nå kan Josep Guardiola erstatte Arsene Wenger i Arsenal. (Foto: LLUIS GENE/Afp)
GODE VENNER: Nå kan Josep Guardiola erstatte Arsene Wenger i Arsenal. (Foto: LLUIS GENE/Afp)

– Arsenal er Guardiolas førstevalg

Den tidligere Barcelona-manageren vil heller til Arsenal enn Chelsea eller Manchester City.

Josep Guardiola har vært en av Fotball-Europas mest ettertraktede menn etter at han ga seg som Barcelona-manager tidligere i år for å ta et sabbatsår.

Spanjolen har blitt heftig linket til Chelsea, og har vært nevnt av mange som Roman Abramovitsj sitt ønske for de blå på lang sikt.

Men ifølge goal.com er det en annen London-klubb som er øverst på Guardiolas ønskeliste. Og det er en klubb der spekulasjonene rundt manageren går høyt: Arsenal.

En kilde som nettstedet har vært i kontakt med hevder at 41-åringens representanter har gitt Emirates-klubben beskjed om at han vil være veldig interessert i jobben om den blir ledig neste år.

– Guardiola ønsker ikke å gå til Chelsea. Han er bekymret for mangelen på stabilitet. Han har også et godt forhold til Arsène Wenger, helt tilbake til de dager da Guardiola besøkte Arsenal som et ledd i trenerutdannelsen sin, sier kilden.

Og Arsenal-jobben kan fort bli ledig. Arsène Wenger er en legende i Nord-London men franskmannen er under press som aldri før i sin periode i Arsenal.

Etter at Bradford sendte laget ut av ligacupen tirsdag var kritikken mot manageren enorm, og den generelle stemningen rundt klubben er dyster. Fraksjoner av fansen er for lengst begynt å kreve managerens hode på et fat etter skuffende prestasjoner i serien og sju sesonger uten trofé.

Les også: Arsenal ydmyket av nivå firelag
Les også: Dårligste Wenger-sesong noensinne

Nå kan Wenger og Arsenal ha fått den perfekte fluktvei med Guardiolas kandidatur, en mann som nok ville tilfredsstille de fleste fans ønsker for hvem som skal styre klubben videre.

Tidligere har det også vært spekulert i om Wenger kan dyttes oppover i systemet som en slags sportssjef, den dagen han finner ut at nok er nok som Arsenal-manager.

Da vil Josep Guardiola kanskje være den perfekte manager.