madde
madde

Prinsesse Madeleine gifter seg i juni

Sommerbryllup i Slottskyrkan.

I følge svenske Expressen vil bryllupet til prinsesse Madeleine og amerikanske Chris O'Neill finne sted i Slottskyrkan i Stockholm i begynnelsen av juni neste år.

Familieråd

I følge avisen har den svenske kongefamilien hatt familieråd denne uken, i forbindelse med at Madde er hjemme på besøk for første gang etter forlovelsen.

Ingenting er imidlertid offisielt ennå.

– Vi skal gi dere informasjon om dette når alt er klart, sier Bertil Ternert ved hoffets informasjonsavdeling.

LES OGSÅ: Svenskekongen finansierer Maddes bryllup

I Slottskyrkan

Etter det avisen kjenner til, skal prinsessen ha fått beskjed om at august 2013 er helt utelukket – fordi kong Carl Gustaf da skal ut på en rekke reiser i forbindelse med sitt 40-årsjubileum som monark.

Derfor skal juni 2013 nå være den aktuelle måneden, og det betyr at kongehuset står mellom tre datoer: den 1., 8. eller 15. juni.

I tillegg ønsker kongen at vielsen skal finne sted i Slottskyrkan.

Slottskyrkan er fra 1700-tallet og er en del av Stockholms slott. Kong Carl Gustaf og alle kongebarna er døpt i denne kirken.

LES OGSÅ: Nå er både Madeleine og Jonas forlovet

Fant lykken på ny

Det var den 25. oktober i år at det svenske kongehuset offentliggjorde forlovelsen mellom prinsesse Madeleine og O'Neill.

«Etter at Hans Majestet Kongen har gitt sitt samtykke til prinsesse Madeleine, gifter hun seg med herr Christopher O'Neill. Hans Majestet Kongen har i samsvar med konstitusjonelle bestemmelser innhentet regjeringens samtykke. Dato for bryllupet er ennå ikke fastsatt, men er planlagt å finne sted i løpet av sommeren 2013».

Tilbake i 2009 var prinsessen forlovet med Jonas Bergstrøm, men forholdet tok slutt etter en utroskapsskandale. Ved forlovelsen tidligere i høst, var det imidlertid liten tvil om at prinsessen hadde funnet lykken på ny:

– Jeg setter pris på Chris sin varme og humor. Han har et veldig stort hjerte og han kan få alle rundt seg til å føle seg bra. Han er en utrolig omtenksom og sjenerøs person, sa prinsesse Madeleine.

LES OGSÅ: – Så mye koster Madeleines forlovelsesring