UlrikYttergaardJenssen (Foto: Bilde fra www.til.no)
UlrikYttergaardJenssen (Foto: Bilde fra www.til.no)

Norsk 16-åring solgt fra Tromsø til Lyon

Ulrik Yttergård Jenssen, lillebroren til landslagsspiller Ruben, reiser til John Carews tidligere klubb.

Onsdag ble TIL og Lyon enige om de økonomiske betingelsene. Det bekrefter sportslig leder Gunnar Wilhelmsen overfor iTromsø.

Unge Ulrik har lenge vært ansett som et stort fotballtalent og er blitt kurtisert av storklubber. I går ble han enige med den franske storklubben Lyon om de personlige betingelsene. Nå er også klubbene enige.

– Vi har gjort en prestasjonsrettet avtale som gir oss en liten sum nå, litt mer hvis han signerer profesjonell kontrakt, og enda mer dersom han spiller for A-laget og blir en suksess, sier Gunnar Wilhelmsen.

John Carew spilte for Lyon fra 2005 til 2007. På 35 kamper scoret han ti mål. Lyon leder for tiden Ligue 1. Bafétibis Gomis er lagets store spisstjerne.

Ulrik Yttergård Jenssen er ikke det eneste talentet som hentes fra Norge til Frankrike nå. Branns Eirik Birkelund er på vei til St. Etienne.

- Det blir veldig viktig å understreke at pengene kun er sekundært. Det vi har vært ute etter har vært en trygghet for Ulrik til å utvikle seg videre som fotballspiller, sier far Truls Jenssen til iTromsø.

- Har gjort godt inntrykk
Sjefsspeider Gerard Bonneau i Lyons ungdomsakademi tror Jenssen vil passe godt inn i klubben.

– Han har gjort et godt inntrykk på alle trenerne i klubben. Han er intelligent, en god tekniker og en spiller vi har stor tro på, sier Bonneau.

Etter planen vil 16-åringen flytte til Frankrike sammen med moren Ann-Torild Yttergård i februar.