Ekspertbloggen onsdag
Ekspertbloggen onsdag

Se ekspertbloggen: – Det er sånt du får statue for i gatene i Budapest

TV 2s håndballeksperter vurderer veien videre i EM.

Norge sikret seg semifinale-billetten med seier mot Sverige tirsdag, mye takket være en Anja Edin i storlag.

– Det er jo Edin vi husker fra kampen i går. Det var jo helt strålende spill fra henne. Hun var jo over alt på banen, sier TV 2s håndballekspert Randi Gustad.

– Det er magisk det hun driver med. Det er bare til å ta av seg hatten, sier TV 2s håndballekspert Frode Scheie.

Se hele ekspertbloggen i videovinduet øverst på siden!

Etter kampen mot Sverige sa landslagssjef Thorir Hergerisson at flere av bakspillerne må se på Edin og hvordan hun gjør sakene fremover på banen. Larvik-spilleren høster naturligvis skryt av ekspertene etter ni scoringer og bestemannspremie mot nabojentene.

– Hun er rettvendt mot mål. Hun går rett på, ikke sidelangs slik mange av bakspillerne har en tendens til å gjøre. Det gjør at forsvarsspilleren må ta et valg, for det er jo en duell hele veien der. Og hun har et veldig briljant håndballhode som jeg kaller det. Dersom hun ikke skyter selv, så spiller hun fri på strek eller videre ut til kant. Helt genialt, sier Gustad.

Les også: Montenegro til semifinale på krabbegir
Les også: Her kommer svensken med bursdagshilsen midt under nasjonalsangen

I Norges gruppe er det fremdeles åpent om hvem som slår følge med de norske jentene til semifinalene, mens i den andre guppen kan vi få et gjensyn med en nordmann.

Heidi Løkes samboer, Karl Erik Bøhn, har imponert som trener for Ungarn og laget er allerede klare for semifinale. Der kan det være duket for et møte med Norge.

– Det hadde vært gøy. Tenk å møte samboeren i en semifinale i EM, sier Gustad.

– Det Bøhn har klart å få til med Ungarn, som er en nasjon i fritt fall ute av alt av mesterskap, og så tar han de til en semifinale. Det er sånt du får statue for i gatene i Budapest. Det er jeg sikker på, sier Scheie.

Les også: Bøhns Ungarn til semifinale