VIDERE: Bradford spillerne hyller keeper Matt Duke etter seieren over Arsenal. (Foto: NIGEL RODDIS/Reuters)
VIDERE: Bradford spillerne hyller keeper Matt Duke etter seieren over Arsenal. (Foto: NIGEL RODDIS/Reuters)

Arsenal ydmyket av nivå fire-lag

Arsenals stjerner gikk på sin verste smell noen gang.

Bradford-Arsenal 1-1 (3-2 på straffer):

Arsenal-manager Arsene Wenger ville bruke kampen mot nivå fire-laget Bradford City til å få litt selvtillit.

Derfor sendte han på banen et bortimot toppet mannskap fra start.

Men i stedet ble han vitne til den største ydmykelsen han har opplevd i sin tid som manager.

Liga-cupen i Altomfotball: Terminliste | Statistikk

Avgjort på straffespark
Arsenal hadde kanskje ballen mest og hadde de største sjansene, men hva hjelper det når en ikke scorer mål.

Garry Thompson sendte vertene i en overraskende ledelse etter 16 minutter spill. Og Arsenal måtte vente helt til sluttminuttene før Thomas Vermaelen fikk ballen i nettet.

Det ble ekstraomganger, som ble målløse.

Bradford hadde vunnet åtte straffekonker på rad, og hadde det psykologiske overtaket på en gjeng med pissnervøse fotballmillionærer som visste at hele fotballæren deres sto på spill.

Da Matt Duke stupte til rett side og stoppet forsøket fra Santi Cazorla, ble ikke nervene mindre blant overklasseguttene i lilla.

Kapteinen sviktet
Marouane Chamakh var den neste til å bomme. Marokkaneren satte sitt forsøk i stolpen, noe som toppet et svært svakt innhopp i kampen.

Wojciech Szczesny reddet to straffespark og ga The Gunners et håp om å unngå skammen over å måtte si takk for seg på Coral Windows Stadium.

Kaptein Vermaelen kunne forlenge straffekonken da han gikk frem for å ta Arsenals femte, men skuddet hans traff innsiden av stolpen og sensasjonen var et faktum.

Bradford-spillerne kunne løpe æresrunder foran eget publikum, mens Arsenals beste menn måtte innse at de hadde tapt for laget som ligger på 72. plass i ligasystemet.

En av dem som burde skamme seg mest var nok Gervinho.

Ivorianeren virket som om han ikke var i stand til å ta en eneste riktig avgjørelse i hele kampen, og rett før pause fikk han en sjanse det ville vært enklere å score på enn å bomme. Og da endte det selvsagt med bom.

Wenger: – Kan ikke klage på innsatsen
Nok en gang måtte Arsenal gå slukøret av banen etter at motstanderen hadde kjempet mer og vært villig til å ofre mer for seieren.

Men manager Arsene Wenger hadde ingen planer om å svinge pisken etter kampen.

– Det er uansett ikke et godt resultat for Arsenal når man ryker ut. Vi tapte på straffer for et lag som spilte veldig bra. Jeg kan ikke klage på innsatsen til laget mitt. Vi ga alt i 120 minutter og en må bare gi honnør til Bradford. Det var ikke mangel på kvalitet. Av ulike grunner klarte vi ikke å omsette sjansene våre i mål. Dette var et ekte cupoppgjør. Vi kommer oss over dette. Det er en del av jobben vår. Vi må bare fokusere på neste kamp, sa han.

EN SLAGEN MANN: Arsene Wenger må nå gå i tenkeboksen for å snu Arsenals negative trend. (Foto: Anna Gowthorpe/Pa Photos)
EN SLAGEN MANN: Arsene Wenger må nå gå i tenkeboksen for å snu Arsenals negative trend. (Foto: Anna Gowthorpe/Pa Photos)

Aston Villa er også videre i ligacupen.

De snudde 0-1 til 4-1 mot Norwich.

Steve Morison ga Norwich ledelsen, men Brett Holman utlignet.

Østerrikske Andreas Weimann scoret to ganger, før Christian Benteke rundet det av med Villas fjerde.