Erik Tysse
Erik Tysse

Friidrettsforbundet kutter støtte til Erik Tysse

Friidrettsforbundet har bestemt seg for ikke å gi kappgjengeren stipend i 2013.

- Jeg er overrasket og skuffet over Friidrettsforbundets avgjørelse. Jeg har klart kravene til elitegruppen i forbundet og bør dømmes etter det, sier Tysse til TV 2 Sporten.

- Ikke innstilt
Stipendet på 120.000 kroner deles ut av Olympiatoppen hvert år etter anbefaling fra de ulike særforbundene. 1. desember leverte Friidrettsforbundet sin innstilling.

- Erik Tysse var ikke blant de utøverne som ble innstilt på stipend fra Friidrettsforbundet. Friidrettsforbundet innstilte ni seniorutøvere til A- og B-stipend og ti utøvere til utviklingsstipend på bakgrunn av prestasjoner i 2011 og 2012. Det er Olympiatoppen som på bakgrunn av friidrettsforbundets innstilling bestemmer hvilke utøvere som vil motta stipend for 2013, skriver sportssjef Ronny Nilsen i en e-post til TV 2.

Venter på Idrettsforbundet
Friidrettsforbundets avgjørelse ble tatt før styret i Norges idrettsforbund vedtok at alle stipendutøvere til Olympiatoppen skal fratas stipendmidler dersom de dømmes for brudd på dopingbestemmelsene. Friidrettsforbundet har ikke avgjort om de ønsker å kutte alle bånd til Tysse.

Det er vi som arbeidsgivere som bestemmer hva vi ønsker å støtte.

- Vi har sendt en forespørsel til NIF om felles retningslinjer for oppfølgning av utøvere som har vært utestengt for doping. Det har betydning for om vi kan tilby støtte i fremtiden, skriver Nilsen.

- I enhver organisasjon og i en hver bedrift, så er det vi som arbeidsgivere som bestemmer hva vi ønsker å støtte og investere i, og hva vi ikke ønsker å støtte og investere i, sier generalsekretæren i Norges idrettsforbund, Inge Andersen, til TV 2 Sporten.