Michel Platini  (Foto: STRINGER/FRANCE/SCANPIX)
Michel Platini (Foto: STRINGER/FRANCE/SCANPIX)

Platini fortsatt negativ til målteknologi

UEFA-president Michel Platini er fortsatt lunken til å innføre mållinjeteknologi i fotball. Han vil heller la pengene gå direkte til grasrota.

UEFA-president Michel Platini mener de økonomiske kostnadene ved å innføre mållinjeteknologi i fotballen overskygger de positive konsekvensene man vil oppleve.

– Å innføre mållinjeteknologi vil koste oss 367 millioner kroner (50 millioner euro) over de neste fem årene. Jeg foretrekker å bruke disse pengene til å utvikle grasrota, sa Platini under UEFA-konferansen i Singapore.

Les også: Fotball-EM 2020 over hele Europa

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) bestemte i juli at det vil ta i bruk ny teknologi. Systemet blir tatt i bruk under klubb-VM i Japan denne uken.

Det er et system kalt «Hawk-Eye» hvor man benytter seg av seks til åtte kameraer. Et annet alternativ er GoalRef-systemet, som bruker magnetiske felt for å si om ballen er over målstreken.

UEFA liker ikke utviklingen og vil heller gå for sitt eget forslag med å bruke to ekstra måldommere som de har innført i egne turneringer. (©NTB)

Hva mener du? Bør mållinjeteknologi innføres i fotballen? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!