KariMetteStudio
KariMetteStudio

Kari Mette Johansen: – Alltid gøy å slå svenskene

Den tidligere landslagsvingen mener håndballjentene er innstilt på å vise at de er mye bedre enn Sverige.

Se Norge-Sverige på TV 2 og tv2sumo.no kl.18.10
Sjekk intervjuet med Kari Mette Johansen i videovinduet øverst her!

Norge møter Sverige til andre kamp i mellomspillet i EM tirsdag, og er med poeng klare for semifinalen. Tidligere landslagsspiller Kari Mette Johansen tror ikke det er noen fare for at jentene detter nedpå etter mandagens storseier mot Frankrike.

– Det er et nabooppgjør. I Norge er det alltid gøy å slå svenskene, og jentene er innstilt på å vise at de er mye bedre enn Sverige, sier EM,-VM og OL-vinneren til TV 2 Sporten.

HAR MØTT SVERIGE MANGE GANGER: Kari Mette Johansen vet hva det går i mot svenskene. Her fra et oppgjør i Drammen i juli i år. (Foto: Schrøder, Tor Erik/NTB scanpix)
HAR MØTT SVERIGE MANGE GANGER: Kari Mette Johansen vet hva det går i mot svenskene. Her fra et oppgjør i Drammen i juli i år. (Foto: Schrøder, Tor Erik/NTB scanpix)

TV 2 Play: Se intervju med Sveriges trener her

Les også: Se Norge knuse Frankrike
Les også: Se ekspertbloggen: – Norge sendte i vei et skikkelig gullvarsel

Hun advarer likevel mot de svenske stjernene, som imponerte i sluttminuttene av mandagens kamp mot Serbia.

– De har Isabelle Guldén, som er veldig flink til å sette opp spillet, og Linnea Torstenson, som har et fryktet skudd bakover, så vi må stoppe de to. Etter gårsdagens comeback vet de også at de kan snu kamper, og det er en god evne å kunne hente opp en ledelse når man ligger bak, og det kan skje i dag også. sier Johansen.

SLO SVERIGE SIST: Kari Mette Johansen poserer med gullmedaljen etter EM-finalen mot Sverige i 2010. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
SLO SVERIGE SIST: Kari Mette Johansen poserer med gullmedaljen etter EM-finalen mot Sverige i 2010. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

– Hadde nok mer troen etter gruppespillet
Kari Mette Johansen tror likevel at svenskene går til oppgjøret med Norge med mer frykt enn hva de ville gjort om de hadde møtt våre jenter i den første kampen i mellomspillet.

– De hadde nok mer troen da de så hvordan Norge spilte i gruppespillet, og tenker nok at «nå er Norge tilbake», så det kan ha gjort at de blir mer nervøse når de skal møte Norge. For vår del handler det om å fokusere på de enkle tingene, stå bra bakover og vite at vi har et godt kontringslag. Det å vite at vi har et såpass godt forsvar og en så god målvakt gir en trygghet, analyserer den tidligere landslagsvingen.

Se intervjuet med Kari Mette Johansen i videovinduet øverst!

Les også: Denne skudd-fasiten lukter det mer gull av

– Sverige har lært av Norge
De siste årene har svensk kvinnehåndball fått et oppsving, og «söta syster» slo blant annet Norge under mellomspillet i EM i 2010.

– Det er vanskelig å se hva som har skjedd, men de har nok lært litt av de beste nasjonene og av Norge også. De har et bedre treningsregime, og mange av dem spiller også med norske spillere og vet hvordan de trener, sier Kari Mette Johansen.

Se ny video der Kari Mette forteller om forholdet til svenskene her!

684744

Hun tror svenskene synes oppgjørene mot våre jenter er spesielle, men presiserer at de nok også gruer seg til tirsdagens oppgjør.

– Det er en artig kamp å spille, og svenskene synes nok det er ekstra gøy å kunne slå Norge. Hvis de klarer det er det det beste som kan skje dem i EM, og de gleder seg nok, men de så hvordan Norge spilte mot Frankrike, så de grugleder seg nok, sier hun.

TV 2 Play: Se intervju med Isabelle Gulldén her

– Det er ganske vennskapelig forhold, mange spiller sammen og det er nok en god stemning. Når man kommer på banen er det ekstra godt å slå de man kjenner godt. Jeg tror Norge vinner i kveld, sier hun.

Er du enig med Kari Mette Johansen? Vinner Norge i kveld? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!