ekspert
ekspert

Se ekspertbloggen: – Norge sendte i vei et skikkelig gullvarsel

Ekspertene er imponert over seieren over Frankrike. Nå kan semifinale-billetten bli sikret mot Sverige.

Se Norge-Sverige på TV 2 og tv2sumo.no kl.18.10

Beograd/Bergen (TV 2 Sporten): Norge imponerte stort da franske gullutfordrere ble sendt ut av Kombank Arena med halen mellom beina.

Les også: Norge utklasset Frankrike med elleve mål

De norske jentene vant til slutt med elleve måls margin, og ekspertene var mektig imponert etter nedsablingen.

– Norge sendte i vei et skikkelig gullvarsel. Nå var de tilbake til der de kan være på sitt beste. Strålende forsvarsspill, herlig keeperspill. Det har vi egentlig hatt hele turneringen, og nå var også angrepsspillet helt strøkent med fart, bevegelser og linjespill. Det var ekstremt bra syns jeg, sier TV 2s håndballekspert Frode Scheie.

Men Norge hadde likevel perioder der angrepsspillet langt ifra fungerte optimalt. En periode i hver omgang var likevel det som var av svakt spill, før kontringene og forsvarsspillet for alvor satt.

– Vi har sett at det har svingt før. Det er mer det at vi klarer å holde jevnheten og at vi får en Malm Frafjord som virkelig tar ansvar som kaptein, og også gjør det bra fremover på banen. Og en Edin som er frisk i angrepsspillet. Det har vi også sett i hele turneringen, og det løsnet litt i den dårlige perioden. Gossé leverte også, sier Gustad.

Se hele ekspertbloggen i videovinduet øverst på siden!

Tirsdag er det ny kamp for Norge, som topper mellomspillets gruppe 1 som eneste lag med seks poeng. Premisset før kampen er enkelt og greit, med seier mot nabokvinnene vil Norge være klare for semifinalen før den siste kampen mot Danmark.

Les også: Sverige sikret uavgjort etter mesterlig opphenting
Les også: Hergeirsson straffet for å kaste timeout-lappen: – Jeg gjorde som når jeg spiller kort

Artikkelen fortsetter under bildet!

Linn Jørum Sulland under EM-kampen mellom Norge og Frankrike. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Linn Jørum Sulland under EM-kampen mellom Norge og Frankrike. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Men selv om Sverige skal være et svakere lag enn Norge på papiret, er ekspertene klare på at «söta syster» er et potensielt bananskall.

– Norge har ikke scoret mye mot dem. Vi klarte bare å score 21 i Møbelringen Cup, og vi scoret ikke så mye mot Ukraina og Tsjekkia. Så jeg håper at angrepsflyten fortsetter dersom vi skal ha en bra sjanse til å få hull på dem i kveld, sier Randi Gustad.

– Vi er store favoritter, men vi ser ofte i lokalderbyer at ting kan skje. 80-20 eller 70-30 prosent sjanse for at Norge vinner, konkluderer Scheie.