bojan (Foto: Scanpix)
bojan (Foto: Scanpix)

Bojan Zajic ønsket av iransk toppklubb

Vålerenga-ledelsen kan ikke love publikumsfavoritten ny kontrakt.

Oslo (TV 2 Sporten): 32 år gamle Zajic er for tiden hjemme i Serbia på juleferie og ble for kort tid siden kjent med interessen fra Iran.

Etter det TV 2 Sporten får opplyst er det tabelltoer Esteghlal FC fra hovedstaden Teheran som ønsker å styrke troppen med midtbanespilleren.

– Jeg snakket akkurat med agenten min, og det stemmer at en klubb fra Iran har vist interesse, sier Zajic til TV 2 Sporten.

Ifølge klansfavoritten har den aktuelle klubben kommet opp med et forslag tidlig i prosessen hverken han selv eller agenten er fornøyd med.

På utgående kontrakt
Leder i Vålerengas sportslige utvalg, Håvard Lunde, sier han personlig ikke er kjent med at Esteghlal FC skal ha tatt kontakt med VIF.

Artikkelen fortsetter under bildet!

wayne
wayne

Zajic, som tidligere har vært aktuell for klubber i Kina og Tyrkia, skrev sommeren 2010 under en ny treårsavtale med Vålerenga. Han går dermed løs på 2013-sesongen på utgående kontrakt.

– Bojan er en stor publikumsfavoritt som har vært en viktig spiller for oss i flere år. I neste overgangsvindu kan det være aktuelt for ham å forlate oss, og for hans del er det nok derfor viktig å høre planene til den som blir ny hovedtrener, sier Lunde til TV 2 Sporten.

Midtbanespilleren som nylig fullførte sin sjette sesong i Oslo-klubben kan signere for en annen klubb som Bosman-spiller til sommeren.

– Det er klart han kan det, men vi må vurdere dette dersom det kommer noe konkret og dersom han er motivert for å dra. Alt har sin pris. I denne bransjen vet man aldri hva som skjer, sier Lunde.

Avventer ny trener
– Kan det være aktuelt å tilby Zajic ny kontrakt nå?

– Nå tror jeg vi først og fremst skal få på plass en ny hovedtrener. Vi har ingen bråhast med å reforhandle. Mye er opp til den nye treneren hvem han ønsker å ha med, sier Lunde som svarer ja på spørsmål om det kan ende med alt fra ny Zajic-kontrakt til salg.

– Vi ønsker å gi den nye treneren muligheten til å gjøre endringer i stallen på en måte som gjør at han skal lykkes med sitt prosjekt.

Zajic har flere ganger gitt uttrykk for at han stortrives i VIF og sier han er forberedt på å møte på trening i Oslo 7. januar.

– Min ambisjon er å bli i Vålerenga, sier serberen.