FA-leder vil utestenge bråkmakere på livstid

Enkelte Manchester City-supportere skjemmet seg ut i byderbyet mot United søndag. Lederen i Englands Fotballforbund (FA) mener bråkmakere bør utestenges på livstid.

Avslutningen på oppgjøret mellom City og United ble dramatisk. Etter at Robin van Persie scoret 3-2-målet for United på overtid, ble lagkameraten Rio Ferdinand truffet i ansiktet av en mynt under feiringen. I tillegg tok en supporter seg inn på banen, men han ble stoppet av Citys målvakt Joe Hart da han var på vei mot Ferdinand.

FA-leder David Bernstein er rystet etter TV-bildene av en blodig Ferdinand.

– Det som skjedde, er uakseptabelt og beklagelig. Å se Ferdinand med blod i ansiktet er forferdelig. Det er trist å se slike overskrifter etter en så fantastisk kamp, sier Bernstein til Sky Sports.

Både FA og politiet etterforsker episodene i søndagens kamp. Bernstein mener det har vært en skremmende økning av dårlig oppførsel blant tilskuere.

– Vi har hatt hendelser med rasistisk hets, baneinvasjoner, og ting som er blitt kastet på spillere. Det er uakseptabelt. FA, hele fotballen og myndighetene må jobbe sammen og få orden på en alvorlig måte, ved å gå rettens vei for å få livstidsutestengelser for disse folkene, sier Bernstein. (©NTB)