mza
mza

Zuccarello Aasen: – Har lengtet etter å være med landslaget

Fredag spiller Mats Zuccarello Aasen sin første landskamp siden 17. mai 2010.

Oslo/Lørenskog (TV 2 Sporten): Hockeylandslaget samles til trening i Sveits tirsdag og møter Slovakia fredag og vinneren av kampen mellom Sveits og Hviterussland lørdag.

Sveits-møtet blir Mats Zuccarello Aasens første kamp med flagget på brystet siden 17. mai 2010. 25-åringen ble da matchvinner i Norges 3-2-seier over nettopp Sveits i Tyskland-VM.

– Det skal bli utrolig gøy å få være med igjen. Det er noe jeg har lenget etter, sier Zuccarello Aasen til TV 2 Sporten.

Oslo-gutten mistet VM i 2011 etter å ha brukket hånden i en AHL-sluttspillkamp for Connecticut Whale. Under mesterskapet i Finland i vår slet Zuccarello med skade samtidig som New York Rangers spilte sluttspill.

Artikkelen fortsetter under bildet!

zucc
zucc

– Jeg føler jeg har et stykke igjen til der jeg har vært og der jeg burde være. De to siste årene har jeg vært for mye skadet, og man merker det på kroppen, sier Zuccarello Aasen.

I 2011 overrasket Norge stort da de kjempet seg videre fra mellomspillet og til kvartfinale mot Finland. 17. mai i år stoppet VM-eventyret i kvartfinalen mot Russland.

– Det neste målet må jo være semifinale for Norge. Det har vært bra i fem-seks VM på rad nå, og de to siste har vært utrolig bra. Da har jo ikke jeg vært med, så kanskje det er oppskriften. Jeg tror ikke det hjelper så mye at jeg er med, sier den tidligere Frisk Asker- og Modo-spilleren.

Tirsdag morgen samles den norske troppen på Gardermoen for avreise til Sveits. Lørdag var KHL-spilleren på plass i Lørenskog ishall for å se lillebror Fabian Zuccarello i aksjon.

– Jeg tror han blir høyere enn meg. Det skal han være glad for.

Norges tropp til firenasjonersturneringen:

Lars Haugen, Dinamo Minsk
Lars Volden, Espoo Blues
Alexander Bonsaksen, Rögle
Henrik Ødegaard, Sparta Sarpsborg
Juha Kaunismäki, Stavanger Oilers
Aleksander Rindal, Lillehammer
Henrik Solberg, Stavanger Oilers
Daniel Sørvik, Vålerenga
Lars Løkken Østli, Storhamar
Morten Ask, Vålerenga
Mats Frøshaug, Lørenskog
Fredrik Lystad Jakobsen, Storhamar
Jonas Djupvik Løvlie, Sparta Sarpsborg
Ken André Olimb, Karlskoga
Mathis Olimb, Frölunda
Mats Rosseli Olsen, Frölunda
Niklas Roest, Sparta Sarpsborg
Andreas Stene, Sparta Sarpsborg
Patrick Thoresen, SKA St. Petersburg
Steffen Thoresen, Vålerenga
Martin Blakseth Huse, Storhamar
Mats Zuccarello Aasen, Metallurg Magnitogorsk