Mancini (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)
Mancini (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)

Mancini: – Mario kan ikke fortsette som mot United

Roberto Mancini er lite fornøyd med hvordan Manchester City tapte derbyet mot United. – Jeg ville at Tevez skulle stå i muren og er ikke fornøyd med hvordan Nasri sto der, sier italieneren på pressekonferansen etter kampen.

Etihad Stadium (TV 2 Sporten) En fantastisk fotballkamp på Etihad fikk en dramatisk slutt da Robin van Persie skrudde inn et frispark tre minutter på overtid i sitt første Manchester-derby.

– Tevez skulle stått i muren
En kommunikasjonssvikt mellom Joe Hart og Gael Clichy førte til at franskmannen rotet bort ballen like utenfor egen 16-meter og Carlos Tévez laget frispark da han felte Rafael.

Roberto Mancini gestikulerte heftig fra sidelinjen, og ville tydelig ha sin argentinske spiss i muren. Italieneren fikk flere spørsmål om hva som gjorde at Tevez likevel ikke ble stående.

– Jeg vet ikke. Vi gjorde en feil der, for jeg mente frisparket kunne vært farlig for van Persie skulle ta det. Jeg ville ikke at Tevez skulle flytte seg, jeg fortalte han at han skulle stå i muren, sier Mancini til pressen.

– Hvor fornøyd er du med måten Samir Nasri gjemmer seg bak muren på?

– Vi gjorde det ikke bra der. Vi sto med 2,5 spillere i muren. Det er ikke bra mot van Persie, responderer City-manageren.

Les også:Lindegaard måtte droppe Manchester-derbyet grunnet fødsel
Les også:Her blir Rio Ferdinand truffet av en mynt: – Det burde ikke skje på en fotballbane
Les også:Van Persie-perle avgjorde det utrolige Manchester-derbyet

– Mario kan ikke fortsette som i dag
Et annet samtaleemne både før og etter kampen var at Mancinis valgte å starte med Mario Balotelli fremfor Carlos Tévez. Etter at argentineren kom inn så vertene ut som et helt nytt lag og dominerte annenomgangen i store perioder.

Mancini vil ikke høre på kritikken.

– Det er lett å være etterpåklok med alle managerens beslutninger etter kampen. Jeg ville at Mario skulle spille bra, men da han startet like dårlig i 2. omgang tok jeg han ut.

– Jeg elsker Mario som et menneske. Han kan ikke fortsette å spille som i dag, vi vil se mer fra han fordi han har alt, topp-topp kvalitet. I dag spilte jeg med Mario fordi jeg mente han kunne skape problemer for deres forsvar, forklarer Mancini.

– United hadde ikke ballen i 20 minutter
Italieneren mener det likevel ikke er grunnen til at hjemmelaget tapte.

– Når du har en spiller med kvalitetene som Mario har, så må du forstå at man ikke kan kaste det ut av vinduet. Vi tapte ikke fordi Mario spilte en dårlig kamp.

– De scoret to mål på sine to første sjanser, vi hadde mange sjanser og dominerte i andre omgang – de rørte ikke ballen på 20 minutter. Men vi kan ikke slippe inn et sånt mål på slutten, oppsummerer Mancini.

I fjor vant City begge oppgjørene mot United og vant ligaen på målforskjell. Likevel mener Mancini at søndagens tap ikke vil være avgjørende i gullstriden.

– Dette forandrer ikke så mye for oss, men vi må slutte å slippen ett-to mål og havne under på den måten, fordi det gjør det vanskelig for oss. Vi har en god atmosfære i troppen til å komme tilbake, men vi trenger fire-fem seire på rad nå.

– Var det bittert at det var Robin van Persie som scoret det avgjørende målet, siden du forsøkte å hente han i sommer?

– Etter at Manchester United kjøpte van Persie forbedret de seg kraftig, men jeg tror vi kan vinne ligaen likevel, svarer Mancini kort.

THE FLYING DUTCHMAN: Robin van Persie avgjorde Manchester-derbyet med sin scoring i det 92. minutt. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
THE FLYING DUTCHMAN: Robin van Persie avgjorde Manchester-derbyet med sin scoring i det 92. minutt. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

– Så ikke myntkastingen
Ikke overraskende var manageren ordknapp om hva som skjedde da Rio Ferdinand ble truffet av en mynt da United-spillerne feiret 3-2-målet i hjørnet av Etihad hvor de mest hardbarkete hjemmesupporterne står tett opptil bortefansen.

– Jeg så ikke hva som skjedde fra benken, men hva jeg vet er at vi har fantastiske supportere.

Ifølge Manchester Citys pressekvinne er minst én person arrestert for tumultene på slutten av kampen. Det vil ventelig komme flere pågripelser.