Henrik Ingebrigtsen vant EM-gullet i terrengløp

Henrik Ingebrigtsen sikret seg en suveren seier i U23-klassen i EM i terrengløp i Budapest søndag. En veldig sterk sisterunde avgjorde.

Den norske europamesteren på 1500 meter fra Helsingfors i sommer stormet i mål i ensom majestet etter å ha distansert de hardeste konkurrentene på sisterunden. Han slo den belgiske sølvvinneren Sofiane Bouchikhi med ti sekunder, mens briten James Wilkinson, som klarte sølvet i fjor, fikk bronsen.

Ingebrigtsen løp veldig avventende lenge i søndagens EM-løp, og det var først da det var to kilometer igjen å løpe av den 7,5 kilometer lange distansen at nordmannen begynte å vise tenner.

Spanjolen Abdelaziz Merzougui tok en tidlig ledelse, men etter snaut halvløpt distanse sluknet spanjolen, og Bouchikhi overtok teten. Han sprengte feltet, men Ingebrigtsen, Wilkinson og nederlandske Jasper van der Wielen klamret seg fast, 15 til 20 meter bak belgieren.

Bouchikhi sloknet, og Wilkinson dro med seg Ingebrigtsen til tet i løpet. Med litt under to kilometer igjen å løpe slo nordmannen til. Han parkerte konkurrentene og vant en veldig suveren og svært fortjent seier. (©NTB)