Herrem
Herrem

Camilla Herrem om Twitter-kritikk: – Finn på noe annet enn å slenge drit

Landslagsspillerne har laget egne regler for sosiale medier.

Beograd (TV 2): Camilla Herrem er nok den landslagsprofilen som er mest aktiv på Twitter. Men nettstedet har gitt oss mange episoder der idrettsstjerner har delt og ytret litt for mye, noe som igjen har skapt overskrifter. Det fikk John Arne Riise erfare før kampen mot Island i høst. Etter 18-17-seieren mot Ukraina fikk de norske jentene gjennomgå av herrelandslagets Ole Erevik, som mente nivået på EM-håndballen er som i steinalderen.

Herrem sier hun er aktiv på sosiale medier selv om det er mesterskap.

– Ingenting holder meg tilbake. Jeg synes det er gøy å vise frem litt forskjellig fra livet mitt. Også kan jeg svare på spørsmål og kommentarer, også til de som har en skarp tunge, sier Herrem til tv2.no.

Les også: TV 2s håndballekspert: – Erevik med steinalderholdninger

Stoler på spillerne
Herrem har opparbeidet seg med en stor dose følgere på nettstedet. Over 22 000 personer får inn meldingene til 26-åringen. Over 5400 meldinger (tweets) har føket ut av kontoen hennes. Hun skriver om kamper, middager, treningshverdagen, kaker og snop. Produksjonen er altså stor.

– Jeg er ikke avhengig av Twitter. Jeg tror jeg kunne klart meg uten også. Jeg pleier ikke å skrive noe på kampdager, da er det kamp som er fokus, forteller Byåsen-spilleren.

Forbundet har ikke lagt noen føringer eller forbud på spillerne under mesterskapet. De har latt spillerne selv få ta ansvar for hvordan den kommunikasjonen skal fungere.

– Vi har ikke hatt noen regler eller begrensninger. Spillerne har vært med på å sette sammen noen regler for hvordan de vil ha det, jeg tror det var før EM i 2010. Vi stoler på de. Når du er i et lag er det viktig å huske på hva som bør holdes internt og hva som kan legges ut, sier medieansvarlig Halvor Lea til tv2.no.

Les også: Her blir «prostituert» Heidi Løke skutt i puppene

Spark til kritikerne
– Jeg twitrer ikke om andre spillere på laget, eller tar bildet av taktikk-tavlen til Thorir og legger det ut. Vi er voksen nok til å vite hva som er innenfor. Jeg har ikke gått på noen blemme enda, smiler Herrem.

– Får du kritikk fra følgerne dine?

– Jeg får ikke så mye drit. Men for et par dager siden var det en som skrev; "Du suger i håndball din jævlig feiging. Fuck deg". Da reetweetet jeg den til mine følgere, så fikk de se det samme og fikk mulighet til å svare henne, sier Herrem.

– Hva synes du om slik kritikk?

– Det er ikke så ofte. Jeg synes det er dumt når folk ikke en gang tørr å stå frem med sitt eget navn, de bør tørre å vise hvem de er. Men hvis en ikke har noe bedre å gjøre enn å bare sitte foran en PC og slenge drit, så bør en finne på noe annet, svarer Herrem.

Flere av landslagsspillerne er på Twitter, noen skriver også litt under EM:

Camilla Herrem: @CamillaHerrem
Stine Bredal Oftedal: @StineOftedal https://twitter.com/StineOftedal
Linn Jørum Sulland: @Sulliss https://twitter.com/Sulliss
Marit Malm Frafjord: @MaritMalm https://twitter.com/MaritMalm
Karoline Næss: @karoNaess https://twitter.com/karoNaess
Linn Gossé: @Linn_Gosse https://twitter.com/Linn_Gosse
Nora Mørk: @NoraMork https://twitter.com/NoraMork
Amanda Kurtovic: @AmandaKurtovic https://twitter.com/AmandaKurtovic