ShelveyFeiringWeb
ShelveyFeiringWeb

Joe Cole og Jonjo Shelvey sikret Liverpool-seier

Både Glen Johnson og Joe Cole scoret mot gamleklubben da Liverpool kom tilbake og vant 3-2 mot West Ham

West Ham - Liverpool 2-3
Denne artikkelen oppdateres etter kampslutt!

Liverpool tok en svært viktig seier i Øst-London søndag, da de kom tilbake i kampens avslutningskvarter og snudde 1-2 til 3-2-seier mot West Ham.

Brendan Rodgers' mannskap kom også best ut, ettersom tidligere West Ham-spiller Glen Johnson satte inn 1-0 i åpningsminuttene.

Deretter satte West Hams Mark Noble inn 1-1 fra straffemerket, før et selvmål av Steven Gerrard sørget for at vertene ledet ved pause.

I løpet av tre minutter i det siste kvarteret snudde dog alt. Først utlignet en annen tidligere West Ham-spiller, Joe Cole, før Jonjo Shelvey - som faktisk også var i West Ham som unggutt - sørget for at West Ham-forsvarer James Collins satte Liverpools seiersmål i eget nett.

– Vi viste mye karakter. West Ham spilte veldig bra de siste 20 minuttene, men vi scoret noen fine mål og spilte bra fotball. Jeg vil bare fortsette å spille kamper, men det var bra å få et mål, og jeg tror ikke mange lag kommer hit og tar tre poeng, sa Joe Cole etter kampslutt.

Midtbanespilleren mente også at man må beregne tålmodighet når det gjelder årets versjon av Liverpool.

– Folk må huske hvor klubben er akkurat nå, vi er i en overgangfase, men vi har en fantastisk ung manager og fantastiske eiere, men Liverpool vil alltid bli vurdert etter utrolige høye standarder, sa Cole.

Sam Allardyce mente laget hans har gjort en god sesong uavhengig av at det ble tap søndag.

– Vi er i god form for øyeblikket, og forventningene var der nok siden vi slo Chelsea forrige runde. Vi mistet Diamé med skade, og litt av det offensive momentumet, og så var vi litt uheldige med målene vi slapp inn. Men vi spilte bra, og dominerte til tider, sa West Ham-sjefen.

Har du Liverpool-heltene på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Johnson herjet i innledningen - og scoret
Den første store sjansen i oppgjøret falt til hjemmelaget og oppstod etter sju minutter. Matthew Jarvis fintet bort Glen Johnson, og i feltet vant Lucas Leiva en duell med Kevin Nolan. Returballen falt dog til Mohamed Diamé, som forsøkte skuddfoten fra like utenfor 16-meteren.

Pepe Reina kastet seg i den retningen skuddet så ut til å gå, men ettersom ballen traff Carlton Cole og skiftet retning var Reina plutselig satt ut av spill. Heldigvis for Liverpool spratt ballen utenfor spanjolens stolpe og de slapp med skrekken.

JohnsoGoalWeb
JohnsoGoalWeb

Etter elleve minutter tok gjestene ledelsen. Glen Johnson fikk ballen ute til høyre, dro seg innover i banen og i rådvillheten av hva han skulle gjøre forsøkte han skuddfoten. Ballen satt limt i det høyre krysset til Jussi Jääskelainen, og dermed fikk Liverpool en drømmestart.

Av respekt for sin tidligere klubb unnlot Johnson å feire scoringen, og utvidet samtidig sin statistikk til at han nå har scoret i de tre siste møtene sine med gamleklubben West Ham.

Artikkelen fortsetter under bildet!

GOD START: Liverpool fikk en drømmestart på Upton Park etter Glen Johnsons scoring i åpningsminuttene. (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)
GOD START: Liverpool fikk en drømmestart på Upton Park etter Glen Johnsons scoring i åpningsminuttene. (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)

West Ham tok seg opp
Liverpool fortsatte å trykke på, og etter at Johnson nok en gang var på offensiven fikk både Steven Gerrard og Raheem Sterling muligheter til å avslutte, men det første forsøket ble blokkert og det sistnevnte gikk i nettveggen. Johnson var virkelig på hugget, og etter et kvarter var han nok en gang på farten i feltet før han så la ut til samme Sterling om fikk muligheten relativt upresset fra drøye ti meter. Nok en gang var unggutten upresis, og avslutningen gikk like utenfor stolpen.

Etter en snau halvtime kom en annen tidligere West Ham-spiller innpå i den for anledningen sorte Liverpool-drakten. Joe Cole entret nemlig banen fra benken da José Enrique hadde spilt ferdig for ettermiddagen.

West Ham viste at de ikke hadde gitt opp, og skaffet seg flere halvsjanser etter dødballer, og i det 33. minutt fikk de muligheten på ny. Steven Gerrard la ned Mohamed Diamé på rundt 25 meter og fikk gult kort, og på det påfølgende frisparket fikk Matthew Taylor muligheten. Skuddet fra spilleren med den slepne venstrefoten tok Pepe Reina seg dog greit av.

Omdiskutert straffespark ga utligning
Etter 36 minutter kom utligningen, og nok en gang var det en dødball som ble utslagsgivende. Guy Demel forsøkte skuddfoten, men traff Joe Allen som stod så å si rett ved siden av West Ham-backen. Dommer Lee Probert mente det faktum at ballen traff hånden på Liverpool-spilleren gjorde at straffespark til vertene var på sin plass, mens Liverpool-spillerne selv mente at det var meget strengt ettersom avstanden fra Allen til Demel var så kort.

StraffeWHamWeb
StraffeWHamWeb

– Han søker ikke ballen, men hvis du har armene ute fra kroppen i en unaturlig stilling og gjør deg større, så må du ta konsekvensene hvis ballen treffer armen din, med mindre det er altfor kort hold. Han hopper ut, har armen ut fra kroppen, og sånn jeg har forstått reglementet så er det korrekt å dømme straffe på den der, sa Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio i pausen.

Straffespark ble det uansett, og fra elleve meter var Mark Noble nådeløs og satte inn 1-1 bak Pepe Reina.

EN FINGER I VÆRET FOR 1-1: Mark Nobles straffespark var sikkert og gikk i mål bak en sjanseløs Reina. (Foto: TOBY MELVILLE/Reuters)
EN FINGER I VÆRET FOR 1-1: Mark Nobles straffespark var sikkert og gikk i mål bak en sjanseløs Reina. (Foto: TOBY MELVILLE/Reuters)

Selvmål av Gerrard sørget for Hammers-pauseledelse
To minutter før pause scoret West Ham igjen, og denne gangen fikk de hjelp av gjestenes kaptein. Et strålende innoverskrudd innlegg fra Matthew Jarvis ble nemlig møtt av hodet til Steven Gerrard, og selv om den uheldige Liverpool-kapteinen viste styrke da han vant duellen havnet ballen kun i eget nett bak en sjanseløs Pepe Reina.

Dermed tok West Ham med seg 2-1-ledelse til pause på sin egen hjemmebane.

West Ham fortsatte å skape problemer
Drøye ti minutter ut i 2. omgang fikk West Ham to gode muligheter til å øke ledelsen. Først skjøt Kevin Nolan, men West Ham-kapteinens forsøk ble blokkert, og deretter måtte Matthew Taylor se at også hans forsøk led samme skjebne.

Sam Allardyces gutter fortsatte å skape problemer for gjestene, og spesielt Carlton Cole herjet med Liverpool-forsvaret. Etter en drøy time dro han seg løs fra Daniel Agger rundt midtbanen og satte fart på, og det var kun marginer og godt forsvarsspill fra Martin Skrtel som gjorde at ikke West Ham-spissens innlegg fant Matthew Taylor på bakerste stolpe.

Halvveis i omgangen kom Liverpool til sin første store sjanse i 2. omgang. Raheem Sterling ble foret av Stewart Downing og løsnet skudd fra rundt 16-meteren, men en strålende redning av Jussi Jääskelainen forhindret baklengsmål nummer to for ettermiddagen for hjemmelaget.

Artikkelen fortsetter under bildet!

RUVET HØYEST: Steven Gerrard skulle nok ønske at han ikke hadde vunnet akkurat denne duellen. Ballen gikk nemlig rett i eget mål. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
RUVET HØYEST: Steven Gerrard skulle nok ønske at han ikke hadde vunnet akkurat denne duellen. Ballen gikk nemlig rett i eget mål. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

To kjappe fra Liverpool snudde alt
Da kampen gikk inn i sitt siste kvarter våknet plutselig Liverpool igjen, og takket være to scoringer på tre minutter var kampen snudd. Først var det Joe Cole som skulle bli den andre tidligere West Ham-spilleren til å score for ettermiddagen. Etter en veggpasning med Jonjo Shelvey var innbytteren løs i feltet og banket 2-2 i det lengste hjørnet med venstrefoten.

Tre minutter senere sørget en duell mellom West Ham-forsvarer James Collins og Liverpools Jonjo Shelvey for at kampen var snudd på ny. Shelvey feiret som om det var han selv som satte ballen i nettet, men reprisene viste at det nok var Collins som var sistemann på ballen og at Liverpools omskolerte midtbanespiller ikke hadde vært borti scoringen som sørget for 3-2 til gjestene.

Jonjo Shelvey gratuleres (Foto: TOBY MELVILLE/Reuters)
Jonjo Shelvey gratuleres (Foto: TOBY MELVILLE/Reuters)

To minutter på overtid var Shelvey på farten igjen i gjestenes boks, dro av forsvarerne med noen lekre finter og så ut til å kunne komme til avslutning, men brukte litt for lang tid og fikk ikke skutt. I stedet gikk han i bakken, men dommer Lee Probert vinket bort alt som var av forespørsler om straffespark fra Liverpool-spillerne.

– Jeg tror det er helt riktig av dommeren å ikke blåse her. Reid er på ballen, sa Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio etter kampslutt.

Selv om det ikke ble straffespark for gjestene ble det likevel seier, og dermed klatret Brendan Rodgers' mannskap forbi West Ham og opp på 10. plass. Det betyr at de nå bare er fire poeng bak 4. plasserte Everton i kampen om Mesterligaplass.

Les også: Utrolige Everton-sluttminutter senket Tottenham

Lagoppstillingene

West Ham (4-4-1-1): Jussi Jääskelainen - Joey O'Brien, Winston Reid, James Collins, Guy Demel - Matthew Jarvis, Mark Noble, Mohamed Diamé, Matthew Taylor - Kevin Nolan - Carlton Cole
Innbyttere: Raphael Spiegel, Jordan Spcence, George McCartney (for Demel, 46.min), Gary O'Neil, George Moncur, Modibo Maiga (for Taylor, 86.), James Tomkins (for Diamé, 73.)

Liverpool (4-3-3): Pepe Reina - Glen Johnson, Martin Skrtel, Daniel Agger, Stewart Downing - Joe Allen, Steven Gerrard, Lucas Leiva - Raheem Sterling, Jonjo Shelvey, José Enrique
Innbyttere: Brad Jones, Sebastian Coates (for Allen, 86.), Jamie Carragher, Andre Wisdom, Joe Cole (for José Enrique, 28.min.), Suso, Jordan Henderson (for Lucas, 71. min.)