Henrik L'Abee Lund (Foto: Kerstin Joensson/Ap)
Henrik L'Abee Lund (Foto: Kerstin Joensson/Ap)

Suveren norsk stafettseier: – Noe av den beste skytingen i historien

Endelig full klaff for skiskytterherrene i Hochfilzen.

Etter skuffende innsats i de individuelle øvelsene fredag og lørdag slo de norske skiskytterherrene til med en laginnsats det luktet svidd av i søndagens stafett i Hochfilzen i Østerrike.

Med et delvis umerittert lag bestående av Lars Helge Birkeland, Ole Einar Bjørndalen, Vetle Sjåstad Christiansen og Henrik L'Abee-Lund vartet Norge opp med utilnærmelig skyting, og pådro seg bare ett ekstraskudd i løpet av hele konkurransen.

Ankermann Henrik L'Abee-Lund skjøt også feilfritt på siste skyting, og kunne gå inn til mål i ensom majestet foran Martin Fourcade og Frankrike.

Ved målpassering var L'Abee-Lund hele 35 sekunder foran Fourcade, mens Russland gikk inn til tredjeplass 50 sekunder bak Norge.

– Beste noen gang
Det fikk NRK-kommentator Ola Lunde til å ta frem superlativene.

– Dette må være den beste skytingen av et stafettlag noen gang, utbrøt Lunde, og fikk støtte fra sin sidemann Halvard Hanevold.

– Dette er noe av den beste skytingen i historien. Jeg kan ikke skjønne at vi har gått så mye beder noen gang, fortalte den tidligere olympiske mesteren.

Rekrutter
Det mest oppsiktsvekkende med både skytingen og resultatet var at tre av løperne normalt tilhører Norges rekruttlag.

– Jeg kan ikke huske at vi har skutt så bra noengang. De har jobba veldig bra. De er en kjempefin gjeng, og har pushet hverandre hele veien. Dette er resultatet av hardt arbeid over tid, sier landslagstrener Stian Eckhoff til NRK.