Maiken Caspersen Falla (Foto: Kirsten Neumann/Reuters)
Maiken Caspersen Falla (Foto: Kirsten Neumann/Reuters)

Falla eneste nordmann med pallplassering i Quebec

Maiken Caspersen Falla endte på andreplass i kvinnenes sprint i fri teknikk lørdag. Anders Gløersen endte på fjerdeplass som den beste nordmannen på herresiden.

De to ble nummer en og to i forrige sesong sprintverdenscup. Falla dro feltet i finalen i Quebec by, men ut på den siste runden i den flate løypa satte Randall inn turboen og var aldri truet i spurten.

Amerikanske Kikkan Randall endte opp som vinneren av løpet.

Ingvild Flugstad Østberg hadde også mulighet til å ta sin første pallplassering i verdenscupen, men hun tapte kampen om tredjeplass for svenske Ida Ingemarsdotter.

Maria Nysted Grønvoll og Kari Vikhagen Gjeitnes ble begge slått ut i kvartfinalen, mens Celine Brun-Lie måtte si takk for seg etter prologen med sin 34.-plass.

På herresiden var Anders Gløersen den eneste av nordmennene som tok seg til finalen.

Svenske Emil Jönsson var raskest i prologen og viste hvem som er best i flate bysprinter. Forrige sesongs sprintcupvinner Teodor Petterson sikret svensk dobbeltseier, mens Aleksej Petukhov tok tredjeplassen.

Les også: Går for VM – med hjertefeil

Eirik Brandsdal ble slått ut i semifinalen, mens Pål Golberg, John Kristian Dahl og Øystein Pettersen måtte si takk for seg i kvartfinalen.

Kent Ove Clausen og Torjus Børsheim ga seg allerede etter prologen. (©NTB)