Dommertabbe ga Bayern større luke

Bayern München økte forspranget til tittelforsvarer Borussia Dortmund i tysk Bundesliga fotball lørdag. Mesteren tapte hjemme etter en grov dommertabbe.

Bayern tok en komfortabel 2-0-seier borte mot Augsburg etter scoringer av Thomas Müller (straffe) og Mario Gómez, men det var Dortmunds hjemmetap mot Wolfsburg som var det store samtaleemnet.

I det 35. minutt reddet Dortmund-spiller Marcel Schmelzer på streken med kneet. Dommer Wolfgang Stark trodde at han handset. Dermed ble det straffe til Wolfsburg og rødt kort til Schmelzer.

Dermed kunne Diego gjøre 1-1 fra 11-metersmerket, og før Dortmund-spillerne hadde ristet av seg sjokket satte Naldo inn 2-1 for gjestene.

Hjemmelaget greide å utligne i annen omgang, på en ny omstridt straffe, men med ti mann ble det for tungt. Bas Dost ble matchvinner for Wolfsburg. Etter kampen fikk Dortmund-spillerne munnkurv av trener Jürgen Klopp, som var redd for at de skulle si noe om dommeren som ville føre til reaksjoner.

– Det var en brutalt hard avgjørelse. Med 11 mot 11 ville vi vunnet, strakk treneren seg selv til å si. Han roste også Schmelzer for måten han godtok den feilaktige utvisningen uten å mukke. (©NTB)