Marit Brevik og Thorir Hergeirsson (Foto: Zoccolan, Thierry/NTB scanpix)
Marit Brevik og Thorir Hergeirsson (Foto: Zoccolan, Thierry/NTB scanpix)
Breivik (Foto: Holm, Morten/NTB scanpix)
Breivik (Foto: Holm, Morten/NTB scanpix)

Thorir Hergeirsson i rute til å tangere Marit Breivik i rekordfart

Islendingen er allerede blitt historisk.

Se Norge-Ukraina på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo kl. 18.15

Beograd (TV 2 Sporten): Mange var skeptiske, og mange mente nok at Thorir Hergeirsson tok over et mesterlag formet av Marit Breivik da hun overlot stafettpinnen til assistenten i 2009.

Resultatene er imponerende. Spesielt med EM-, VM- og OL-gull i tre strake mesterskap. En historisk trippel i norsk landslagshistorie.

– Det å greie tre mesterskap på rad er unikt, og det å gjenta om og om igjen er veldig sterkt, sier den tidligere landslagssjefen til TV2.

Følg Norge-Ukraina og chat med Amanda Kurtovic

– Bare en brikke
Hun endte opp med seks gull på 13 sesonger med ansvaret for kvinnelandslaget. På det meste vant hun to mesterskap på rad. Fortsetter Hergeirsson i samme stil som nå, tangerer han henne om et par år.

– Ja, det håper jeg han gjør, at han og jentene fortsetter fremgangen. Man kan ikke kreve gull hele tiden, men jeg har ingenting imot at han tangerer meg, sier hun.

Hergeirsson er lite lysten på å trekke frem sin egen rolle når han får spørsmål om suksessperioden, og den historiske gullrekken Norge nå er inne i.

– Jeg er en brikke i et spill. Det har vært en kontinuitet over lang tid, noe som jeg tror er en av suksesskriteriene til kvinnehåndballen, sier han.

Håndball-EM 2012: Resultater og tabeller | Statistikk | Livesenter
Kjemp om flotte premier! | Spill EM-manager 2012 her!

– Får for lite skryt
TV2s håndballekspert, Frode Scheie, mener Hergeirsson får for lite ros.

– Han er en trener som er rutinert og klok. Han skulle kanskje fått mer «kred» for den jobben han har gjort. Han har gått en god skole hos Marit og de har bygget opp noe veldig bra sammen, som virkelig har satt norsk kvinnehåndball, så til de grader, på det internasjonale kartet, sier Scheie.

– Hele teamet er veldig dedikert til jobbingen og har appetitt og ambisjoner fortsatt. Så det kan de få all mulig kreditt og skryt for, sier Marit Breivik.

Les også:Her er Thorirs planer for siste gruppespillkamp

Kanskje spiller Norge om sitt fjerde strake mesterskapsgull søndag om en uke?

– Det langt frem til noe fjerde medalje. Vi skal holde tungen rett i munnen, parerer Hergeirsson.

Se innslaget i videovinduet øverst!