Linn Gosse (Foto: Hommedal, Marit/NTB scanpix)
Linn Gosse (Foto: Hommedal, Marit/NTB scanpix)

Linn Gossé var nær ved å gi opp landslagsdrømmen

Har trosset skader og vrakinger på veien mot målet.

Beograd (TV2): Tertnes-spilleren har vært i landslags-diskusjonen så mange ganger, men det er først nå hun har fått sjansen i et mesterskap. Et soleklart mål hun har hatt omtrent hele livet.

– Da jeg var 5-6 år bestemte jeg meg for at jeg skal spille på landslaget i mesterskap. Da så jeg kampene på TV hjemme. Jeg kommer fra en håndball-familie, håndball har alltid vært noe jeg har holdt på med. Mitt fristed, sier Gossé til tv2.no.

Skadeplaget

Hennes aktive karriere startet i Vollen og Stabæk. Dessverre for Gossé hadde hun mange fartsdumper på veien til dit hun nå tilbringer førjulstiden.

– I Stabæk var jeg ufattelig mye skadet. Jeg hadde blant annet fire tretthetsbrudd i leggene, forteller 26-åringen.

Etter overgangen til Tertnes har hun fremstått som en meget målfarlig kantspiller. I den hjemlige serien er hun blitt toppscorer og kåret til årets spiller. Mange har nok lurt på hva som egentlig skal til for å få være med A-landslaget på mesterskap.

– At jeg har fått være skadefri i Tertnes har vært helt utslagsgivende. De har fulgt meg opp veldig bra. At jeg har unngått store skadeavbrekk har også gjort meg bedre trent, sier hun.

Siste mulighet

Hun debuterte faktisk på landslaget som 19-åring i 2005. Men ble aldri en fast brikke i Marit Breiviks planer. Mye av grunnen var skadene, men også en beintøff konkurranse blant kantspillerne. At Norge har dratt hjem med edelt metall år etter år, har heller ikke gjort det lettere for Gossé.

– Landslagsledelsen var veldig tydelige på at jeg måtte holde meg skadefri for å få komme med i troppen. I tillegg har jeg blitt bedre, sier hun.

– Har du vært nær ved å gi opp?

– Jeg har vel tenkt at EM her var min siste sjanse. Hadde jeg ikke kommet med her så hadde jeg nok tenkt annerledes. Nå skal jeg i hvert fall ikke gi meg, dette er veldig gøy, sier Gossé, som satte åpnet EM-kontoen med en lekker trickscoring i 21-19-seieren mot Tsjekkia.